ΛΑΚΩΝΙΑ. Μια συνέντευξη με αρκετές πτυχές είναι αυτή που παραχώρησε στον Ηλία Μπόνο ο Φίλιππος Πήλιουρας. Ο πρώην, δήμαρχος Γερονθρών και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λακωνίας, αναφέρει τους λόγους που συνεργάζεται με τον Πέτρο Τατούλη. «Ο Πτωχός είναι επιλογή του Σαμαρά και όχι του Μητσοτάκη» λέει και σημειώνει «κανείς δεν είναι πιο ΝΔ από εμένα αλλά η Αυτοδιοίκηση είναι ο αιρετός θεσμός που κόμματα δεν χωρούν».

Ο Φίλιππος Πήλιουρας με σταράτες κουβέντες επιχειρεί επαφή με τους Λάκωνες μέσω του τύπου μετά από καιρό. Αναφέρεται στα κριτήρια που τον οδήγησαν στη συνεργασία με τον Πέτρο Τατούλη. Είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας. Μιλάει για την ανάγκη διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Λακωνίας. Αναφέρεται στην αγροτική παραγωγή, στην κτηνοτροφία, στο ελαιόλαδο και στην ελιά Καλαμών. Υπενθυμίζει το έργο του στην αγροτική οδοποιία. Απαντά σε θέματα που αφορούν στον Τουρισμό, στις υποδομές και στις αναγκαίες οδικές συνδέσεις και παρακάμψεις πόλεων βάζοντας στο τραπέζι, εκτός από τους Μολάους και Σκάλα - Βλαχιώτη και την παράκαμψη της Γκοριτσάς.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός θυμίζει τι επεφύλαξε ο Αντώνης Σαμαράς στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πως τον απέπεμψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και εξηγεί ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός δεν είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά του Αντώνη Σαμαρά. Περιγράφει τον Τατούλη «ως φίλο και όχι εχθρό του Έθνους…» και τελικά θυμάται τη προσωπική διαδρομή του από το ξεκίνημά του, στο Γεράκι Λακωνίας μέχρι τις σημαντικές ημέρες της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας όπου όπως λέει έγιναν πράγματα σημαντικά.

Η συνέντευξη του Φ. Πήλιουρα είναι μια χρήσιμη πολιτική αναφορά σε όσους παρακολουθούν τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πράγματα από κοντά και κατάθεση στην προεκλογική περίοδο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις