ΛΑΚΩΝΙΑ. Το ναυάγιο Δημητρίου είναι ένα ελληνικό ναυάγιο διάσημο λόγω της γραφικής του τοποθεσίας σε μια εύκολα προσβάσιμη αμμώδη παραλία κοντά στο Γύθειο. Ο «Δημήτριος», ένα μικρό φορτηγό πλοίο μήκους 67 μέτρων χωρητικότητας 965 τόνων ακαθάριστου νηολογίου, που κατασκευάστηκε στη Δανία το 1950, ήταν νηολογημένο στο Νομό Πειραιά, με αρ. 2707.

Ο «Δημήτριος» έχει προσαράξει στην παραλία στο Βαλτάκι του σημερινού δήμου Ευρώτα στο νομό Λακωνίας, από τις 23 Δεκεμβρίου 1981. Υπάρχουν πολλές φήμες για την προέλευση του πλοίου και το πώς προσάραξε στην παραλία.

Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι το πλοίο χρησιμοποιήθηκε για λαθρεμπόριο τσιγάρων μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας. Μια άλλη, λιγότερο συχνή φήμη κάνει λόγο για ένα πλοίο – φάντασμα άγνωστης προέλευσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με ένα βιβλίο που έγραψε ο Επίτιμος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Χρήστος Ντούνης (1935–2010), «Τα Ναυάγια στις Ελληνικές Θάλασσες» υπάρχουν περισσότερα που κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθούν για την αληθινή ιστορία του πλοίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις