ΙΣΛΑΝΔΙΑ. Στα βόρεια του Ατλαντικού, νότια της Ισλανδίας, βρίσκεται μία από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το Natioanl Geographic, όπου το 1991 την συμπεριέλαβε στις 10 κορυφαίες μη τροπικές παραλίες του κόσμου, ενώ το Travel Channel τη χαρακτήρισε ως την πιο ασυνήθιστη παραλία στον κόσμο.

Σύμφωνα με το travel-inspiration, η μαύρη παραλία Reynisfjara, βρίσκεται κοντά στην πόλη Vik της Ισλανδίας, 2,5 περίπου ώρες από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ και κόβει την ανάσα σε όποιον έχει την τύχη να την επισκεφτεί. Η χαρακτηριστική μαύρη άμμος της έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το λευκό των κυμάτων που σκάνε πάνω της, δημιουργώντας την πιο τέλεια αντίθεση που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας, μέσα σε ένα απόκοσμο σκηνικό που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί.

Επιπλέον, οι τεράστιες στήλες βασάλτη Reynisdrangar που βρίσκονται στην ακτή, συμπληρώνουν το σκηνικό της μαγείας, φιλοξενώντας ταυτόχρονα πολλά είδη θαλασσοπουλιών στην μεγάλη σπηλιά που δημιουργείται κάτω από την φαινομενική πυραμίδα τους. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις τοπικές παραδόσεις, οι τεράστιες αυτές στοίβες ήταν κάποτε τρολ, τα οποία προσπαθούσαν να τραβήξουν τα πλοία στην ακτή, μα πέτρωσαν με την ανατολή του ηλίου.

Εισχωρώντας όμως κανείς περισσότερο στις λαογραφίες της κάθε χώρας, μπορεί κάλλιστα να εκμαιεύσει μερικές αλήθειες που δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνά.

Και αυτό γιατί τα γιγαντιαία κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού μπορούν να καταπιούν μέρος της παραλίας μέσα σε ελάχιστες στιγμές. Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που η παραλία Reynisfjara χρήζει προσοχής, προτρέποντας τον κόσμο να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων από την ακτή.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι “μετοχές” της μαύρης παραλίας, ανέβηκαν κατά πολύ λόγω γυρισμάτων της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones που πραγματοποιήθηκαν εδώ, κάνοντάς την παγκοσμίως γνωστή για την άπλετη ομορφιά που αποπνέει και την μοναδικότητά της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις