ΣΠΑΡΤΗ. Η ΝΕ Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απαντά στον νέο δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο. Ο νέος δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χαρακτήρισε άστοχη την θέση του Σέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με την οποία η Σπάρτη είναι πόλη «όπου τα 40 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα».

Η ΝΕ Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει συγκεκριμένα στον Μιχάλη Βακαλόπουλο «Δεν σας εξαγνίζει η ψήφος των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές, η Δημαρχία Δούκα θα σας ακολουθεί».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η απρόσμενη και ξαφνική επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στην πόλη της Σπάρτης, πέρα του ότι από εκείνη την μέρα έστω και καθυστερημένα άρχισαν τα Πρωτοβρόχια, μετά από μια μακρά περίοδο αβροχιάς στην περιοχή μας, αλλά έσπασε και η παρατεταμένη αφωνία του νέου Δημάρχου μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλό και αυτό.

Δεν αναφέρθηκε προφανώς στην μικρή ομιλία του στα τόσα υπαρκτά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο και τους Δημότες της Σπάρτης, έκανε κριτική και χαρακτήρισε την δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άστοχη.

Πραγματικά κ. Δήμαρχε κοσμογονία έργων και προγραμμάτων έγινε στο δήμο και το νομό μας από δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές αρχές του πολιτικού χώρου σας.

Δυστυχώς όμως για σας, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Σπάρτης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια κομματική σύσκεψη, αλλά από τους πολίτες της Σπάρτης με τους οποίους συναντήθηκε και συνομίλησε στο κέντρο της πόλης. Ήταν γρήγορο το πέρασμά του, φανταστείτε κ. Δήμαρχε να είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του τι θα άκουγε από τους πολίτες.

Φανταστείτε επίσης να τον είχαμε ενημερώσει για το τι κάναμε στην μικρή αλλά ουσιαστική περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και στην πόλη μας.

Επειδή «τα του Καίσαρος τω Καίσαρη», είσαστε παρόν στην εκδήλωση για το νέο Νοσοκομείο και ακούσατε με τα ίδια σας τα αυτιά ποιους πρωτοευχαρίστησε ο κ. Δρακόπουλος από το Ίδρυμα Νιάρχος, για την συμφωνία και δρομολόγηση του, τον Ξανθό και τον Πολάκη.

Η πραγματικότητα είναι δυστυχώς αμείλικτη, ο ρυθμός χρηματοδότησης και ωριμάνσεις έργων και προγραμμάτων στο δήμο αλλά και στο νομό στα τεσσεράμισι χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, σε δύσκολές δημοσιονομικές συνθήκες ήταν ίσα με τα σαράντα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο πήρε σάρκα και οστά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φράγμα Κελεφίνας, καθοριστική η συμβολή του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη.

Στο δήμο Σπάρτης τριάντα εκατομμύρια αναγκαία έργα ωρίμασαν και χρηματοδοτήθηκαν έτοιμα για ολοκλήρωση, στην θητεία της δημοτικής αρχής Βαλιώτη ,τα παραλάβατε για εκτέλεση, ήσασταν και παραμείνατε σημαντικό στέλεχος του Δήμαρχου Δούκα, και έμειναν «αμανάτι», ανάπλαση Παλαιολόγου, κτήριο του Ξενία, κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο, 6ο Δημοτικό 7ο Νηπιαγωγείο, αντιπλημμυρικά, κ.α.

Εσείς ψηφήσατε την αύξηση της τιμής του νερού, καθώς εγκαταλείψατε το έργο μεταφοράς νερού από τις πήγες της Τρύπης με φυσική ροή που θα μείωνε αισθητά το κόστος για την ΔΕΥΑ και τις τσέπες των πολιτών.

Παρουσιάστε και σεις τι έγινε τα σαράντα προηγούμενα χρόνια.

Πανεπιστημιακά κτήρια, Φοιτητικές Εστίες, αναπλάσεις, αντιπλημμυρικά, έργα ύδρευσης, σχολικά κτήρια;

Πιστέψτε μας δεν σας εξαγνίζει η ψήφος των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές, η Δημαρχία Δούκα θα σας ακολουθεί.

Το άστοχο και η αστοχία βρίσκεται αλλού λοιπόν. Θα ήταν φρόνιμο να μην αναλαμβάνατε το ρόλο του εκπροσώπου της ΔΕΕΠ Λακωνίας της ΝΔ, την ευγνωμοσύνη για την στήριξή της, εκφράστε την αλλιώς.

Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Παιδείας της ΝΔ ο Πιερρακάκης με απόφαση του κατάργησε την Σχολή Στατιστικής και Αναλογιστικών Μελετών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στη Σπάρτη που η Κεραμέως την είχε βάλλει στην κατάψυξη, μήπως έχετε κ. Δήμαρχε κάτι να δηλώσετε; Την Σχολή Νοσηλευτικής δεν την μετακίνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το έτσι θέλω αλλά κατόπιν ομόφωνης γνώμης και πίεσης της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι φοιτητές που φοιτούσαν σε αυτή ήταν περίπου τους πενήντα το έτος, μιας και ήταν σχολή γέφυρα για μεταγραφές και χωρίς Νοσοκομειακή κάλυψη. Την αναπλήρωσε αμέσως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη χρονιά με τμήμα υψηλής ζήτησης Φυσικοθεραπείας με πληρότητα 140 φοιτητών κατ’ έτος, έκανε πανεπιστημιακή σχολή τα ΤΕΙ, Ψηφιακά Συστήματα υψηλής τεχνολογικής αξίας.

Ίδρυσε στη Σπάρτη τα Διετή Προγράμματα επανακατάρτισης για αποφοίτους ΕΠΑΛ για όλη την γεωγραφική Πελοπόννησο που και αυτά τα κατάργησε η Κεραμέως. Η αφωνία σας χαρακτηριστική.

Τεσσεράμισι χρονιά ήταν αυτά, που και να ήταν σαράντα!

Καλώς και ο σχολιασμός, αλλά εκείνο που μένει είναι οι πράξεις και τα έργα.

Όσο και να προσπαθείτε να τινάξετε το «μπουχό» από πάνω σας ήσασταν μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κοιταχτείτε και λίγο στον καθρέφτη, κάνει καλό.

Τέλος την άλλη φορά που θα επισκεφθεί την πόλη μας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα βγάλει και με σας φωτογραφία μην ζηλεύεται!!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις