ΣΠΑΡΤΗ. Ούτε αυτό δεν έχει βάλει σε μια τάξη η πόλη της Σπάρτης. Ο λόγος για τη Λαϊκή Αγορά που όταν βρέχει μετατρέπεται σε ένα απαράδεκτο πλωτό παζάρι με ελάχιστους πελάτες και βρεγμένους μέχρι το κόκκαλο τους πωλητές - παραγωγούς.

Η κατάσταση που επικρατεί, εκτός από απαράδεκτη είναι επικίνδυνη και οπωσδήποτε ελεγκτέα. Ποιος άραγε έχει το δικαίωμα να υποβαθμίζει και να υπονομεύει την πώληση των προϊόντων που από τη νύκτα τοποθετούν παραγωγοί και πωλητές στους πάγκους της Λαϊκής Αγοράς; Τι πρέπει να κάνει ο παραγωγός κάθε Τετάρτη και Σάββατο που βρέχει, να μην συμμετέχει;

Η εύκολη δικαιολογία ότι πρόκειται για προσωρινή λύση δεν στέκεται σε καμία λογική, δεδομένου ότι τα έργα του Open Mall έχουν ακόμα «πολύ δρόμο» έως ότου ολοκληρωθούν και στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στη Σπάρτη, ισχύει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Οι συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι του μόχθου, της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και όσοι εμπιστεύονται ή επιλέγουν την Λαϊκή Αγορά για τις αγορές τους είναι τραγικές. Η δημοτική αρχή Σπάρτης καλείται άμεσα να βρει λύση, να διαμορφώσει κατάσταση, γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά.

Ο παραγωγός - πωλητής δεν μπορεί να προστατέψει τα προϊόντα του και ακόμα περισσότερο δεν μπορεί να τα πουλήσει.

Ο καταναλωτής δεν μπορεί να περάσει από τα νερά ή αν περάσει κινδυνεύει να γλιστρήσει χωρίς να έχει την άνεση να διαβεί σε όλη την Λαϊκή για να επιλέξει.

Ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκής Αγοράς πρέπει να διεκδικήσει και ο δήμος Σπάρτης πρέπει να μεριμνήσει. Αλλιώς διαμορφώνονται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και δραματικής υποβάθμισης της Λαϊκής Αγοράς, σε καιρούς ύποπτους και πονηρούς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις