ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Να παραταθεί η διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) περιοχές Natura 2000 των περιφερειακών ενοτήτων Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας. Αυτό ζητά ο επικεφαλής της Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» Μανώλης Μάκαρης.

Όπως αναφέρει «το διάστημα της διαβούλευσης για την συγκεκριμένη ΕΠΜ 10β κρίνεται πολύ μικρό δηλ. από 30/8/2023 έως 31/10/2023. Σε αυτό το διάστημα διεξήχθησαν οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές με αποτέλεσμα οι Δήμοι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μπόρεσαν να ασχοληθούν διεξοδικά με ένα τόσο δύσκολο υπόβαθρο τροποποιήσεων που θα αποτελέσει το βασικό θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και την αειφορία των ευαίσθητων αυτών περιοχών για τα επόμενα πολλά χρόνια. Οι 7 περιβαλλοντικές οργανώσεις που αντέδρασαν για αρχεία που είχαν σφάλματα και ζήτησαν την παράταση της διαβούλευσης έως τις 31/12/2023 είχαν δίκιο γιατί και μετά τη διόρθωση ο εναπομένων χρόνος είναι ελάχιστος».

Η παράταξή «Πρώτα η Πελοπόννησος» εισηγείται την παράταση της διαβούλευσης για τουλάχιστον ένα μήνα (έως 30/11/2023) η οποία παράταση είναι αναγκαία και απαραίτητη για τον έλεγχο των δεσμεύσεων σε όλες τις ζώνες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις