ΣΠΑΡΤΗ. Ταραχώδης αναμένεται η καταληκτική περίοδος της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης. Στις 65 ημέρες που απομένουν ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας δεν θα αφήσει «λίθον επι λίθου». Μετά την νέα ήτα του Πέτρου Δούκα στο δημοτικό Συμβούλιο, όπου δεν πέρασε η εκμίσθωση του αεροδρομίου, οι πληροφορίες θέλουν να έχει στείλει αρμοδίως τη λύση των συμβάσεων, τόσο της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Χάτζου όσο και του ειδικού συμβούλου Δημάρχου Χάρη Πουλόπουλου. Socialmedia, φιλικά προς τον δήμαρχο, αναφέρουν ότι οι δύο συνεργάτες του δημάρχου δεν στήριξαν την υπόθεση του αεροδρομίου, προκρίνοντας μάλλον ότι τα δύο πρόσωπα που απομακρύνει ο δήμαρχος θα έπρεπε να υπερβούν ρόλους και αρμοδιότητες και να λειτουργήσουν είτε ως αιρετοί είτε ως «μπροστινοί» του δημάρχου σε πιέσεις που ασκήθηκαν για να έχει θετική ψηφοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Μαρία Χάτζου και ο Χάρης Πουλόπουλος είναι επιλογές του Δημάρχου, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες που καθορίζουν και την εργασία αλλά και την στάση τους. Μέχρι την ημέρα των εκλογών δεν υπήρχε παράπονο ή επισήμανση για κακή απόδοσή τους. Στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης (26/10/23) κατά την συζήτηση του θέματος εκμίσθωσης του Αεροδρομίου υπήρχαν απουσίες απ’ όλες τις παρατάξεις, και από την παράταξη του Πέτρου Δούκα, με αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Παρασκηνιακά πολλά μπορεί να συμβαίνουν και κάποια ενδεχομένως να μπορούν και να αναπαραχθούν. Στο προσκήνιο όμως όσα διαδραματίζονται κρίνονται, ελέγχονται και αποδίδονται αναλόγως.

Δυστυχώς ο δήμαρχος Σπάρτης αναθέτει ή επιτρέπει την προπαγάνδα, την προβολή και την επικοινωνία σε παράγοντες και ανθρώπους που έχουν έντονα στοιχεία ρατσιστικής διάκρισης, απροκάλυπτα προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα και υπολήψεις, προκλητικά ενοχλούν τους θεσμικούς παράγοντες και συστηματικά κτυπούν κάτω από ζώνη κρυπτόμενοι είτε στην ανωνυμία είτε στην ερασιτεχνική αφασία τους. Είναι και αυτό σημείο των καιρών και σε αυτό, δυστυχώς έχει συμβάλει σημαντικά η μεθοδολογία της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη κιόλας μέρα. Δεν αναφερόμαστε στο αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει γνώμη και να ασκεί κριτική αλλά στο κίνδυνο που διατρέχει η κοινωνίας από ανθρώπους που δεν έχουν μέτρο και συναίσθηση του δημόσιου λόγου και της δημόσιας γραφής. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη προκαλέσει την άσκηση ένδικων μέσων των θιγόμενων.

Σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει αντεπίθεση, στο ίδιο μήκος κύματος αλλά και θεσμικά, με αποτέλεσμα να γίνουμε θεατές, ακροατές και μάρτυρες μιας αδυσώπητης κόντρας που ας ευχηθούμε να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν για τους νέους εκπροσώπους των Σπαρτιατών στο δημοτικό συμβούλιο και στην δημοτική αρχή.

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας καλεί τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα 12:00 μεσημέρι στο παλαιό δημαρχείο με θέματα:

  • Καταψήφιση της επαναλειτουργίας του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ από συγκεκριμένους Δημοτικούς Συμβούλους.
  • Δράσεις Οικονομικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΔΕΥΑΣ από τους κκ. Χρήστο Κανακάκο, Μανώλη Φριντζήλα και Ηλία Τρακάκη!
  • Πρωτοβουλίες της Αναπτυξιακής των Δήμων Σπάρτης και Εύρώτα και για το Σήμα MADE IN SPARTA από την κ. Μπέσσυ Πολυζωγοπούλου
  • Πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία SPARTA TECH REVIVAL για όσους θέλουν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στα θέματα τεχνολογιών αιχμής και για όσους θέλουν να αποκτήσουν δικτύωση με κορυφαίους ομογενείς επιστήμονες του κλάδου!
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις