ΑΡΚΑΔΙΑ. Σε εξέλιξη είναι τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια των ελληνικών Φαρμακοβιομηχανιών στην Αρκαδία. Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Δημήτρης Δέμος - με αφορμή εκδήλωση ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας που θα γίνει στην Τρίπολη - γνωστοποίησε, το πλάνο των επενδύσεων.

Αρκαδία: Ελπίδες ανάκαμψης από την εγκατάσταση Φαρμακοβιομηχανιών με 1,5 δις€ επένδυση

«Η επένδυση των ελληνικών εταιρειών του φαρμάκου, θα φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ, κάτι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία και για τις τοπικές κοινωνίες. Ήδη, κατασκευάζονται στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, 3 νέα, μεγάλα, σύγχρονα κτιριακά συγκροτήματα, ενώ το 2024 θα αναπτυχθεί άλλο ένα. Η Τρίπολη, θα μετατραπεί, σιγά - σιγά, σε κόμβο παραγωγής φαρμάκων, έρευνας και μεταφοράς προϊόντων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Απαιτείται εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό, απ’ τις θετικές επιστήμες και για το λόγο αυτό, θέλουμε με την εκδήλωση της Τρίπολης, να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις ειδικότητες που αναζητούμε, εν’ όψει λειτουργίας αυτών των εργοστασίων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρείας DEMO ΑΒΕΕ, Δημήτρης Δέμος.

Αξίζει να τονιστεί, ότι η επιλογή της Τρίπολης, για αυτές τις επενδύσεις (υπάρχει σκέψη να έρθουν και άλλες φαρμακοβιομηχανίες), έγινε, διότι, υπάρχει συγκροτημένη Βιομηχανική Περιοχή, διότι, υπήρξαν ελεύθερες εκτάσεις γης, αλλά και γιατί η πόλη, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και διαθέτει εύκολη πρόσβαση, μέσω ικανοποιητικού οδικού δικτύου.

Θα πρέπει, επίσης να τονιστεί, ότι, στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, ο δήμος Τρίπολης, έχει ήδη ενταχθεί σε σημαντικές πρόνοιες και κίνητρα, όσον αφορά την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων. Συγχρόνως, μελετάται σοβαρά και η αναβάθμιση και επέκταση της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις