ΣΠΑΡΤΗ. Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί η ΔΕΥΑ Σπάρτης «σώθηκε», εκσυγχρονίζεται, αναβαθμίζεται και εξελίσσεται. Δίκτυο νερού με έξυπνους υδρομετρητές, αναβάθμιση Βιολογικού και Κέντρο Μελετών και Εφαρμογών Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων στη Σπάρτη. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για τους συνεργάτες μου στη ΔΕΥΑΣ, Χρήστο Κανακάκο, Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του ΔΣ, Μανώλη Φριντζήλα, Αντιπρόεδρο του ΔΣ, Ηλία Τρακάκη, Γενικό Διευθυντή και Γιάννη Ηλιόπουλο και όλο το team τους!

Έξυπνοι υδρομετρητές

Αρχίζοντας από σήμερα από το Παρόρι, τοποθετούμε σε όλα τα ρολόγια σε σπίτια και επιχειρήσεις έξυπνους υδροτηλεμετρητές για τη σωστή καταγραφή κάθε κατανάλωσης με τοπικά συνεργεία. Τελικός στόχος: Σωστή διαχείριση, σωστή καταγραφή των καταναλώσεων, για να μπορέσουμε να μειώσουμε τα τιμολόγια!

Σώσαμε την ΔΕΥΑΣ

Ο Δήμος Σπάρτης ανέλαβε το πολιτικό κόστος για την εξυγίανση και οικονομική ανάταξη της ΔΕΥΑΣ, η οποία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη ΔΕΥΑΣ που παραλάβαμε το 2019. Ήδη δε «κέρδισε» και αξιοποιεί χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα €15 εκατ., όπως αυτή για την τοποθέτηση των υδρομετρητών! Πήραμε δύσκολες αποφάσεις - που κανείς δεν ήθελε να πάρει - ώστε να σωθεί η ΔΕΥΑΣ, να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και να μας δίνουν όλες οι βρύσες τρεχούμενο νερό 24 ώρες το 24-ωρο!

Αναβαθμίζουμε τον Βιολογικό

Ήδη εξετάζουμε και την αναβάθμιση του Βιολογικού και τις δυνατότητες μας Ανακύκλωση, την αποκέντρωση της επεξεργασίας λυμάτων σε Καρυές, Καστόρι και Ξηροκάμπι - Αμύκλες, την αξιοποίηση τοπικών τεχνητών υδροβιότοπων - και τη δυνατότητα να φτιάξουμε την καλύτερη πιλοτική μονάδα ανακύκλωσης νερού στην Ελλάδα - ίσως με στήριξη Ευρωπαϊκών πόρων χρηματοδότησης και της Περιφέρειας!

Δημιουργούμε Κέντρο Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων

Θα συνεργαστούμε με την Πρεσβεία του Ισραήλ, και την Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Μετσοβίου Πολυτεχνείου Μαρία Λοϊζίδου -και την Δρ. Μαρία Ζαχαρίου Δόδου, Ph.D Chem.Eng., Πρόεδρο του Institude of Environment & Sustainable Development της Κύπρου.

Επίσης, ήδη στείλαμε Επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη -UN Water - International Water Management Instituteγια τη δημιουργία με την ΔΕΥΑΣ Κέντρου Μελετών και Εφαρμογών Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων στη Σπάρτη!

Στα Ανώγεια Σπάρτης

  • Στεγανοποίηση δεξαμενής Ανωγείων, ποσό 6.200,00 € με ΦΠΑ
  • Αλλαγή όδευσης δικτύου από την δεξαμενή (περίπτωση Καρακίτσου)
  • Πλήθος αποκαταστάσεων βλαβών
  • Προτεινόμενη αλλαγή, κατά τμήματα, δικτύου ύδρευσης σε μήκος 800 μ. (αίτηση χρηματοδότησης Υπουργείο Εσωτερικών, από 23-01-2023) εκτιμώμενος προϋπολογισμός 40.000 €)»
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις