ΣΠΑΡΤΗ. Την Τρίτη στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση του συστήματος τηλεμετρίας ψηφιακών υδρομετρητών της ΔΕΥΑ ΣΠΑΡΤΗΣ» συμβατικού ποσού 4.797.700 € μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ κ. Χρήστο Κανακάκο και της «OLYMPIOS INTELLIGENT TECHNOLOGIES Α.Ε.».

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει:

12.870 Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου Κατανάλωσης

Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Δώδεκα Χιλιάδων Οκτακοσίων Εβδομήντα (12.870) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κατανάλωσης (Τ.Σ.Ε.Κ.) για την παρακολούθηση όλων των κρισίμων παραμέτρων (κατανάλωση, ένδειξη διαρροής, θραύσης, διακοπής νερού, κακόβουλης ενέργειας κλπ) στις υδατοπαροχές των εσωτερικών δικτύων των ΔΕ Θεραπνών, Μυστρά, Οινούντος, Πελλάνας, Φάριδος και Καρυών και συστήματος αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων σταθερού δικτύου. Μέσω των σταθμών αυτών θα μειωθεί δραστικά το μη τιμολογούμενο νερό σχετιζόμενο με την υποεγγραφή του υφιστάμενου παλαιωμένου μετρητικού συστήματος και θα εντοπίζονται οι θραύσεις, οι διαρροές και οι κακόβουλες ενέργειες άμεσα και πλήρη ακρίβεια,

Κεντρικός Σταθμός Ελέγχου

Προμήθεια, Φορητών Σταθμών Ελέγχου (Φ.Σ.Ε.) για τον προγραμματισμό των ηλεκτρονικών υδρομετρητών και τον έλεγχο και το σημειακό εντοπισμό των διαρροών στο δίκτυο αποτελούμενο από φορητές διατάξεις προγραμματισμού ηλεκτρονικών υδρομετρητών (3 τμχ), Φορητή διάταξη επισκόπησης δικτύων (1 τμχ) και φορητό μετρητή παροχής (1 τμχ), Επέκταση/αναβάθμιση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.). Στον κεντρικό σταθμό ελέγχου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες και προσθήκες εξοπλισμού (Hardware) και λογισμικών (Software) για την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και την ενσωμάτωση σε αυτών και σε ενιαία βάση των σημάτων από τους νέους σταθμούς, καθώς και επιπλέον λογισμικά και υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διαχείριση των υποδομών ύδρευσης, την διεπαφή με τους καταναλωτές και την αποτύπωση και προσομοίωση των δικτύων, παράδοση σε θέση πλήρους και κανονικής λειτουργίας του συνολικού συστήματος, δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος, παράδοση τεκμηρίωσης και εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας.

Δήλωση Πέτρου Δούκα

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας δήλωσε στο notospress: «Η κλιματική αλλαγή επιφέρει πλήθος μεταβολών. Οι εποχές αλλάζουν δραματικά. Το ίδιο και οι ζώνες κλίματος. Η επιστημονική μελέτη αλλά και η εμπειρική γνώση δείχνει ότι το ζήτημα της επάρκειας υδάτινων πόρων είναι μπροστά μας. Η ΔΕΥΑ Σπάρτης διαχειρίζεται τους πόρους νερού ύδρευσης (και σε κάποιες περιπτώσεις άρδευσης). Οφείλαμε να προχωρήσουμε σε εκσυγχρονισμό του συστήματος ελέγχου. Να εξασφαλίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα σημειώνονται απώλειες νερού, οι καταναλωτές θα αντιμετωπίζονται ισότιμα και η χρήση του νερού θα ελέγχεται από το πρώτο έως το τελευταίο σημείο παροχής του. Θα έρθει η εποχή που αυτό το έργο στην ΔΕΥΑΣ θα αποδειχθεί πολύ σημαντικό. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις