ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Κάτω Αμπελοκήπων, που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Κοινότητα Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου Νέστορος και τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας των πολιτών, μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι 40 πεζοπόροι που βρέθηκαν στην 1η βραδινή πεζοπορία που οργανώθηκε στη Νότια Μεσσηνία.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση του εν λόγω φεστιβάλ, με τίτλο «Βραδινή πεζοπορία αστρικού φωτός», η πεζοπορία ξεκίνησε λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα από τον οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων και κινήθηκε στο πρώτο τμήμα του Μονοπατιού Μηναγιώτικο Natura 2000. Η περιπατητές κατέληξαν στον ιστορικό τόπο της Μάχης Κάτω Μηναγίων, 2 χιλιόμετρα περίπου από τον οικισμό, όπου μια έκπληξη περίμενε τους συμμετέχοντες, καθώς η γνωστή τραγουδίστρια μέτζο σοπράνο Klaudia Delmer, με ρίζες από Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία και πολύχρονες σπουδές στο κλασικό τραγούδι, μάγεψε τους περιπατητές με τις υπέροχες μελωδίες της.

Συγκινητική ήταν επίσης η στιγμή όπου μαθητής δημοτικού (ο μικρός Αντώνης) πήρε την πρωτοβουλία να διαβάσει το χρονικό της Μάχης Κάτω Μηναγίων από την σχετική ενημερωτική πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στον ιστορικό τόπο από το Δήμο Πύλου Νέστορος, ενώ η επιστροφή, με έναν μαγευτικό έναστρο ουρανό, έδωσε ιδέες για μια βραδιά αστρονομίας στο επόμενο φεστιβάλ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε όσο πιο γλυκά γινόταν, καθώς γυναίκες του οικισμού είχαν ετοιμάσει παραδοσιακά γλυκίσματα και δροσερά ποτά. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακά νοσταλγικά ακούσματα από την κα Κατερίνα Τζούνου, δασκάλα παραδοσιακών χορών, καθώς οι πεζοπόροι έδιναν το ραντεβού τους για μια νέα βραδινή πεζοπορία στο επόμενο φεστιβάλ του οικισμού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις