ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ένα θλιβερό και συνάμα εξοργιστικό περιστατικό γνωστοποίησαν με ανάρτησή τους στα social media η δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Τασούλα Επτακοίλη και ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας.

Όπως αναφέρεουν, ζευγάρι Ιταλών ήρθαν στη Μεσσηνία για διακοπές και έφεραν μαζί και τα δυο τους σκυλιά.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τη Σαπιέντζα, ένα μικρό νησάκι κοντά στη Μεθώνη, μαζί με τα σκυλάκια τους με σκοπό να ξεκουραστούν.

Στο νησί, όμως, υπήρχαν φόλες με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν τα σκυλιά τους. Οι τουρίστες αναζήτησαν βοήθεια στο Κέντρο Υγείας Πύλου αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς τα σκυλάκια ξεψύχησαν. Μάλιστα η φωτογραφία που κυκλοφόρησε τραβήχτηκε μέσα από το Κέντρο Υγείας.

«Παρέα Ιταλών. Ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα, στη Μεσσηνία, με τα σκυλιά τους. Πήγαν βόλτα στην Σαπιέντζα. Τα σκυλάκια τους έφαγαν φόλες. Αναζήτησαν βοήθεια στο Κέντρο Υγείας Πύλου αλλά ήταν ήδη αργά. (Από εκεί η φωτό των νεκρών ζώων.) Τι να πούμε σ' αυτούς τους ανθρώπους; Πώς να ζητήσουμε συγγνώμη ως χώρα; Πώς να τους παρηγορήσουμε; Ειλικρινά, πολλές φορές με πιάνει απελπισία. Είναι αυτό που συχνά μας λένε εθελοντές στην εκπομπή: προσπαθούμε να αδειάσουμε τον ωκεανό (της βαρβαρότητας) με ένα κουτάλι...», έγραψε η δημοσιογράφος στην ανάρτησή της.

«Ιταλοί τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα μας με τα δυο σκυλιά τους. Βρέθηκαν στην Σαπιέντζα, σε ένα μικρό νησάκι κοντά στην Μεθώνη, τέρμα Θεού που λένε", γράφει αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

"Εκεί που θα περίμεναν να βρουν γαλήνη, βρήκαν την κόλαση γιατί στο νησί υπήρχαν φόλες και τα σκυλιά τους δηλητηριάστηκαν. Μέσα στον απόλυτο πανικό και αναζητώντας βοήθεια κι ενώ τα σκυλιά τους χαροπάλευαν, τα μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της Πύλου, όπου και πέθαναν.

Οι άνθρωποι αυτοί θα φύγουν από την χώρα μας έχοντας ζήσει την απόλυτη φρίκη. Το προκαλούμε και το επιτρέπουμε να συμβαίνει», συμπληρώνει ο ηθοποιός στην ανάρτησή του στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CvksmVfqmf2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις