ΣΠΑΡΤΗ. Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης καινοτομεί στην πυροπροστασία. O Δήμος Σπάρτης είναι ο 2ος Δήμος στην Ελλάδα που εφαρμόζει από αύριο πρωτοποριακό σύστημα ασύρματης ηλεκτρονικής προληπτικής πυροπροστασίας, με drones!

Μια ιδιαίτερα σημαντική και πρωτοποριακή πρωτοβουλία υλοποίησε η Δημοτική Αρχή Σπάρτης: Από αύριο θα βρίσκονται στο αέρα drones για την άμεση κατόπτευση περιοχών του Δήμου με σκοπό τον άμεσο εντοπισμό και την πρόληψη της εξάπλωσης των πυρκαγιών.

Στη Μαγούλα, έδρα της Πολιτικής προστασίας του Δήμου έχει οργανωθεί ένα Επιτελείο Συντονισμού και Δράσης που είναι σε συνεχή επαφή με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία.

Αυτό το σύστημα ασύρματης ηλεκτρονικής προληπτικής προστασίας από πυρκαγιές με την χρήση καμερών και υπέρυθρους αισθητήρες, θα λειτουργεί στο Δήμο Σπάρτης σε 24-ωρη βάση, εντοπίζοντας όχι μόνο τους καπνούς, αλλά και άλλες φυσικές καταστροφές και σχετικά συμβάντα.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη απαντώντας σε ερώτηση του Notospress τόνισε ότι «η ομάδα της Πολιτικής Προστασίας στον δήμο Σπάρτης λειτουργεί υποδειγματικά και κάθε μέρα αποδεικνύει την ετοιμότητα και την κατάρτισή της».

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κα. Γεωργία Ζαχαράκη και την Ομάδα της Πολιτικής μας Προστασίας για την όλη πρωτοβουλία και «δήλωσε ότι είμαστε υπερήφανοι που ο Δήμος Σπάρτης γίνεται ο δεύτερος Δήμος στην Ελλάδα, με τέτοια drones στο δυναμικό του, που ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στον έγκαιρο εντοπισμό και στην έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ θα αποτρέψουν εμπρηστές και πυρομανείς από το αποτρόπαιο έργο τους. Επιστρατεύουμε την τεχνολογία για να προστατεύσουμε, όσον είναι δυνατό πιο αποτελεσματικά, τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες των συμπολιτών μας, τα δάση, τα ζωάκια, την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής μας! Εύγε στην Αντιδήμαρχο, όλη την ομάδα Πολιτικής Προστασίας , την τεχνική και οικονομική υπηρεσία. Στην Σπάρτη σήμερα γίνονται όσα ποτέ άλλοτε!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις