ΑΡΚΑΔΙΑ. Η πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ Τσακωνίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Αυγούστου και ώρα 20:00 στην πλατεία Αϊ Γιάννη Χρυσοστόμου, της Κοινότητας Καστάνιτσας. Μια συνδιοργάνωση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της Κοινότητας Καστάνιτσας και του Μορφωτικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου των Απανταχού Καστανιτσιωτών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλίες με θέμα την ιστορία, τον Τσακώνικο χορό και την πολιτιστική κληρονομιά της Τσακωνιάς.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γεώργιος – Κωνσταντίνος Πήλιουρας, πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με ειδίκευση στην αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία και υποψήφιος Mcs Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας - Λαογραφία και Πολιτισμός του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα «Οι Τσάκωνες κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο».

Επίσης ως ομιλητές θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Γεωργία Σταθοπούλου Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Σχολή Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ), Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Ποιος Τσακώνικος; Λόγοι και μορφές του τσακώνικου χορού στον Πραστό» και Μαρία Παρασκευά, Κοινωνική Ανθρωπολόγος - Υποψήφια Διδάκτωρ, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας, με θέμα «Η υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά / παράδοση της Τσακωνιάς».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις