ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Την φετινή εικόνα στον τουρισμό της Πελοποννήσου παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής - Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Η Πελοπόννησος παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους προορισμούς γιατί πρώτα από όλα γειτνιάζει με το μητροπολιτικό κέντρο των Αθηνών και παράλληλα συνδέεται οδικώς», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

Ο κ. Μαρινάκος ανέφερε πως «οι επιχειρηματίες του κλάδου προσδοκούσαν για την αρχή της σεζόν μια αναθέρμανση της ζήτησης στοχεύοντας σε κάποιες επιδόσεις υψηλότερες από αυτές του 2019, ωστόσο το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε κάποια μηνύματα που δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά και αναφέρομαι γενικότερα, όχι μόνο στην Πελοπόννησο, διότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν περιορίσει σε έναν μεγάλο βαθμό και το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων αλλά και του μέσου Ευρωπαίου ταξιδιώτη με αποτέλεσμα να παρατηρούμε μια ανάσχεση των ροών κρατήσεων σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαμε στην αρχή της περιόδου».

Τέλος ο κ. Μαρινάκος υποστήριξε πως «στην εξίσωση πρέπει να βάλουμε και τον ισχυρό ανταγωνισμό στην λεκάνη της Μεσογείου όμως είμαστε βέβαιοι ότι η περίοδος Ιουλίου – Αυγούστου θα είναι μια πολύ καλή περίοδος για ολόκληρη την χώρα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις