ΕΛΛΑΔΑ. Δεν πέρασε απαρατήρητο πως κατά τη διάρκεια της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στο Επιμελητήριο Λακωνίας και τη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε ειδική εκδήλωση, το απόγευμα της Τετάρτης (10/5) στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, στη Σπάρτη, βγήκε λαυράκι.. Όπως ειπώθηκε έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας η εκκίνηση των διεργασιών για την ίδρυση Ερευνητικού Ινστιτούτου Ελαιοκομίας στη Σπάρτη..

Ας υπογραμμιστεί πως πρόκειται για πρόταση που εισηγήθηκε ο κορυφαίος Έλληνας βιοκαλλιεργητής, Σπαρτιάτης, Γιώργος Σακελλαρόπουλος, και υποστηρίχθηκε θερμά από το Επιμελητήριο Λακωνίας και τον πρόεδρό του, Γιάννη Παναρίτη.

Εύχομαι να τρέξουν οι διαδικασίες ταχέως αλλά σε κάθε περίπτωση «το νερό μπήκε στο αυλάκι».. Ίδωμεν.

Κατά τα άλλα..:

Μια μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, με 9 διακρίσεις σημειώθηκε στην Τουρκία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Anatolian International Olive Oil Competition 2023.

  • 681 διεθνή βραβεία

Ταυτόχρονα, οι 9 διεθνείς αυτές βραβεύσεις, συμπληρώνουν έναν νέο αριθμό ρεκόρ. Τα 681 διεθνή βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate. Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα, τη Σπάρτη και τη Λακωνία, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη, αποτελώντας μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

  • Διεθνής διαγωνισμός Anatolian IOOC

Πιο συγκεκριμένα, οι εννέα αυτές βραβεύσεις προέρχονται από την τρίτη έκδοση του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Edremit, στην περιοχή Balikesir στην Τουρκία, από 25 έως 29 Απριλίου 2023. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) και κατατάσσεται με πολύ υψηλή βαθμολογία, 8 /10, στην παγκόσμια κατάταξη EVOOWR.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον Anatolian IOOC 2023, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από πολλές χώρες του κόσμου.

  • Για το 2023, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρεςμε πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας αλλά και ιδιαίτερη δυσκολία στο να διακριθούν.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα με 1 χρυσό και 8 ασημένια βραβεία.

Ειδικότερα, οι διεθνείς βραβεύσεις στα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στον Anatolian IOOC για το 2023, είναι:

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή όταν τα βιολογικά, gourmet, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την πρωτεύουσα της Λακωνίας, αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Overall

Οι εννέα αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον Anatolian International Olive Oil Competition 2023 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 681 διεθνών βραβεύσεων παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate – Terroir).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις