ΣΠΑΡΤΗ. Με την πρέπουσα θρησκευτική ευλάβεια και σε συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκε το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, 14 Απριλίου 2023, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας, η ακολουθία του Ιερού Επιταφίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε εντός του Ναού, αλλά και στον προαύλιο χώρο, για να συμπροσευχηθούν και να ψάλλουν τα Εγκώμια του Επιτάφιου θρήνου.

Στην ομιλία του ο κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στις πολλές εκφάνσεις και ονομασίες που έχει η αγάπη του Πανάγαθου Θεού προς τον Άνθρωπο, με κορυφαία απ’ όλες την Σταυρική, και στην ανάγκη να Του εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας με ισόβιο αγώνα για εφαρμογή του θελήματος Του και με έμπρακτη αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε στους πιστούς ότι η Εκκλησία μας εορτάζει (αύριο) τη μνήμη του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, εθνοϊερομάρτυρος Ανανία Λαμπάρδη, Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας, ο οποίος στις 15 Απριλίου 1764 αποκεφαλίστηκε από τους Τούρκους έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην καστροπολιτεία του Μυστρά. Ο Σεβασμιώτατος γνωστοποίησε ότι η μνήμη του Αγίου θα εορταστεί πανηγυρικά στις 7 Μαΐου, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι έχουν συμβάλλει μέχρι στιγμής στην προσπάθεια ανέγερσης του Ναού του Αγίου στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου Λακωνίας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Ανάσταση του Κυρίου να αποτελέσει το έναυσμα σε κάθε χριστιανό για μετάνοια και ψυχική αναγέννηση.

Στη συνέχεια, σε κατανυκτικό κλίμα, ξεκίνησε η περιφορά του Επιταφίου σε κεντρικούς δρόμους της λακωνικής πρωτεύουσας, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης. Τον Επιτάφιο, όπως κάθε χρόνο, συνόδευε τιμητικό άγημα του Στρατού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις