ΛΑΚΩΝΙΑ. Με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίζει το καθημερινό φλέρτ με τον κίνδυνο. Κυρίως στις αρτηρίες συγκοινωνίας και μεταφορών αλλά και στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο της Λακωνίας.

Έτσι λοιπόν δεν πρέπει να ξεχνάμε στη Λακωνία:

Σε όλο το ανατολικό δίκτυο του νομού κι έως την Τρίπολη από τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους κατά περιόδους, και τουλάχιστον τους 6 μήνες Δεκέμβριο – Μάιο κινούνται μεγάλα οχήματα και συρόμενα για την μεταφορά αγροτικών προϊόντων. Η κίνησή τους επιβάλει χαμηλές ταχύτητες και πολύ μεγάλη προσοχή και από τους οδηγούς τους και από τους οδηγούς ΙΧ.

Η γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη. Κάθε χειμώνα επιβαρύνεται. Από αυτήν περνούν καθημερινά όλα τα οχήματα ΙΧ, αγροτικά, βαρέα, τουριστικά, από την βόρεια προς την νότια Λακωνία και αντίστροφα.

Η είσοδος της Σπάρτης στη παλαιά γέφυρα του Ευρώτα έχει επικίνδυνη αντίθετη κίνηση οχημάτων με στροφή, χωρίς διάζωμα. Εδώ κινούνται καθημερινά όλα τα οχήματα που εισέρχονται κι εξέρχονται από ΒΔ στη Σπάρτη. Έχουμε θρηνήσει θύματα.

Το οδικό δίκτυο Από Σκάλα προς Μολάους, στην Μακρυνάρα έχει μεγάλα προβλήματα στο οδόστρωμα ειδικά όταν αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες. Το πρόβλημα ήταν φανερό από την πρώτη μέρα παράδοσης του έργου. Έχουμε θρηνήσει θύματα.

Στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα Σπάρτη - Λεύκτρο εισέρχονται αγριογούρουνα ενώ τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Αρκετά ατυχήματα με υλικές ζημιές κι ελαφρούς τραυματισμούς.

Ο δρόμος από Μολάους προς Νεάπολη είναι πεπαλαιωμένος, στενός και ακατάλληλος για την κίνηση που εμφανίζει η περιοχή την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Σημειώνονται έξοδοι και συγκρούσεις οχημάτων.

Οι οδικοί είσοδοι των Μολάων από την Εθνική οδό προς την πόλη, εγκυμονούν κινδύνους λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσουν τα διερχόμενα οχήματα και της κακής ορατότητας. Πολλά ατυχήματα με υλικές ζημιές και τραυματισμούς.

Η κίνηση στους δρόμους της Λακωνικής Μάνης το βράδυ είναι άκρως επικίνδυνη λόγω της κίνησης αδέσποτων ζώων που προκαλούν πολλά τροχαία με υλικές ζημιές και ελαφρούς τραυματισμούς.

Η κίνηση οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Σπάρτη – Καλαμάτα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις. Όπως πάγο τον χειμώνα, βράχους και χαλίκια όλες τις εποχές, καθιζήσεις του οδοστρώματος και αδέσποτα ζώα.

Η νυκτερινή κίνηση γεωργικών ελκυστήρων σε επαρχιακούς αλλά και εθνικούς δρόμους της Λακωνίας έχει μεν μειωθεί αλλά δεν έχει εξαλειφθεί με αρκετά ατυχήματα υλικών ζημιών.

Η χρήση γεωργικών ελκυστήρων σε ανισόπεδες καλλιέργειες και πλαγιές συχνά προξενεί θανατηφόρα δυστυχήματα σε όλο το εύρος της Λακωνίας.

Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους χρήστες των δρόμων, μέριμνα, πρόληψη και έργα από τις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις