Γράφει η Αναστασία Κανελλοπούλου

Στις πρόσφατες αγωνιώδεις ανακοινώσεις του πρώην δημάρχου Σταύρου Αργειτάκου ότι έχασε ο Δήμος Σπάρτης το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Σπάρτη και το πήρε το Επιμελητήριο, αμέσως έρχεται στο μυαλό κάθε δημότη που έχει μνήμη, επί ποίας Δημαρχίας γκρεμίστηκε το κτίριο σύμβολο της κλινικής του Καρβούνη στην Σπάρτη.

Ο τότε Δήμαρχος χωρίς δεύτερη σκέψη ενέκρινε το γκρέμισμα της κλινικής του Χρήστου Καρβούνη, ενός ακινήτου που πέραν της αρχιτεκτονικής του αξίας, συμβόλιζε το ολοκαύτωμα της Σπάρτης επί Γερμανικής κατοχής και στην συνέχεια νοίκιασε το οικόπεδο για πάρκινγκ. Όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, ποτέ δεν σκέφθηκε ο κ Αργειτάκος ότι θα μπορούσε να εξαγοραστεί και να διασωθεί το κτίριο Καρβούνη από τον Δήμο Σπάρτης επί δημαρχίας του.

Μιλώντας για το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, που ευτυχώς αγόρασε το Επιμελητήριο Λακωνίας και μπράβο του, η φράση:

«Εδώ και χρόνια ο Δήμος Σπάρτης αναζητά λύσεις για χώρους στάθμευσης ή χώρους εξυπηρέτησης κοινού στο κέντρο της πόλης. Εάν παρουσιάζονται ευκαιρίες - λύσεις αυτών των προβλημάτων, απλώς τις αρπάζεις» που ο κ Αργειτάκος ανέφερε για το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, μας δημιούργησε αισθήματα ευγνωμοσύνης προς το Επιμελητήριο διότι με την εξαγορά διέσωσε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης μας από το πιθανό γκρέμισμα και την μετατροπή του σε χώρους στάθμευσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις