ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Το κρίσιμο ζήτημα επικείμενης κατάρρευσης δημοτικού δρόμου στο Γεωργίτσι, Κοινότητα του Δήμου Σπάρτης έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Απόστολος Αβδελάς και Κώστας Χήτας.

«Πρόκειται για τον δημοτικό δρόμο “νεκροταφείο - εκκλησία Αγίου Αθανασίου – πλατεία – Γκουζουλέικα”, στον οποίο, μάλιστα, το τοιχίο αντιστήριξης κατέρρευσε, τον περασμένο Ιούνιο, με συνέπεια να δυσκολεύεται υπερβολικά η διέλευση των κατοίκων και όλων των αυτοκινήτων, με κίνδυνο διακοπής της κυκλοφορίας και γενικότερης κατάρρευσης του δρόμου, τον ερχόμενο χειμώνα. Αξίζει να επισημανθεί ότι, από τον περασμένο Ιούνιο, καρκινοβατεί η αποκατάσταση του ως άνω οδικού κόμβου», αναφέρεται στην ερώτηση.

Η ερώτηση από την Ελληνική Λύση

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Κοινότητας Γεωργιτσίου, του Δήμου Σπάρτης και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, έντονη ανησυχία επικρατεί στους ντόπιους πολίτες, καθώς, όπως μας πληροφορούν, έχει καταρρεύσει το τοιχίο αντιστήριξης δημοτικού δρόμου της περιοχής, ο οποίος εκτείνεται άνωθεν του επαρχιακού δρόμου Γεωργίτσι – Αγόριανη. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Κοινότητας, πρόκειται για τον δημοτικό δρόμο «νεκροταφείο - εκκλησία Αγίου Αθανασίου– πλατεία - Γκουζουλέικα», στον οποίο, μάλιστα, το τοιχίο αντιστήριξης κατέρρευσε, τον περασμένο Ιούνιο, με συνέπεια να δυσκολεύεται υπερβολικά η διέλευση των κατοίκων και όλων των αυτοκινήτων, με κίνδυνο διακοπής της κυκλοφορίας και γενικότερης κατάρρευσης του δρόμου, τον ερχόμενο χειμώνα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, από τον περασμένο Ιούνιο, καρκινοβατεί η αποκατάσταση του ως άνω οδικού κόμβου, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις των πολιτών της γύρω περιοχής και αποτελεί μια διαρκή απειλή για την ασφάλειά τους και την σωματική τους ακεραιότητα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

  • Προτίθεσθε να εξετάσετε το ως άνω πρόβλημα και να προβείτε στην εκτέλεση, το συντομότερο δυνατόν, των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του ανωτέρω δημοτικού δρόμου στο Γεωργίτσι του Δήμου Σπάρτης, προκειμένου να καταστεί ο εν λόγω δρόμος απολύτως ασφαλής για τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς;
  • Ποιοι οι λόγοι της μη έγκαιρης αποκατάστασης του ως άνω δημοτικού δρόμου, μέχρι τώρα και πότε προβλέπεται να αρχίσουν οι σχετικές εργασίες αποκατάστασης;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις