ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: «Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαντάς και η καταπάτηση της νομιμότητας»
ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ανακοίνωση ως απάντηση στον Βουλευτή Μεσσηνίας με τη ΝΔ, Περικλή Μαντά δίνει η Επιτροπή Αγροτικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με δηλώσεις του πρώτου για το ζήτημα της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας και την απόφαση Αποστόλου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Όσοι είδαν στα ΜΜΕ τη δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, για την εκδίκαση της προσφυγής του ΣΥΜΕΠΟΠ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μπορεί ακόμη και να πίστεψαν ή υπέθεσαν ότι ο τελευταίος ανέβηκε στην Αθήνα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αντιδικήσει με την κυβέρνησή του και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης! Με εκείνους, δηλαδή, που παραστάθηκαν ενάντια στους Μεσσήνιους παραγωγούς και τον ΣΥΜΕΠΟΠ, υπερασπιζόμενοι τη ρύθμιση του πρώην ΥπΑΑΤ Αποστόλου στη δίκη στο ΣτΕ! Οι πληροφορίες, όμως, λένε ότι ο βουλευτής της Ν.Δ., που όταν εισέρχεται στα σύνορα της Μεσσηνίας γίνεται λαλίστατος, έμεινε σιωπηρός κι αμέτοχος κατά τη συζήτηση της προσφυγής και την ακρόαση των μερών στη δίκη που έγινε στο ΣτΕ.
Όπως βουβός κι αμέτοχος συνεχίζει, δυστυχώς, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, αλλά και το αρμόδιο υπουργείο, έναντι του αγροτικού κόσμου στο νομό μας, ο οποίος σήμερα, μέσα στην πανδημία, δέχεται επίθεση από funds για τα δάνεια της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, που απειλούν να εκπλειστηριάσουν την αγροτική γη και τους κόπους των αγροτών μας.
Ας υπενθυμίσουμε, λοιπόν, στο βουλευτή της Ν.Δ. κάτι που και ο ίδιος γνωρίζει, αλλά επιβεβαιώνουν και όσοι γνωρίζουν το θέμα: Η ρύθμιση Αποστόλου δεν έχει σχέση ούτε με τις παράνομες ελληνοποιήσεις ούτε και με τις τιμές της ελιάς και του ελαιολάδου. Είναι ενδεικτικό ότι το Μάρτιο του 2018 και το Μάρτιο του 2019, μετά τη ρύθμιση Αποστόλου, οι ελιές έπιασαν τις υψηλότερες τιμές της δεκαετίας. Όλοι επίσης γνωρίζουν ότι ελληνοποιήσεις γίνονταν επί δεκαετίες, πολύ πριν από τη ρύθμιση. Όπως είναι, επίσης, γνωστό ότι στο Διεθνή Κατάλογο Ποικιλιών, ήδη από το 2000, η ποικιλία είχε εγγραφεί και με τα δύο ονόματα: Καλαμών και Καλαμάτα!
Ας απαντήσει, λοιπόν, ο κ. βουλευτής στα κρίσιμα ερωτήματα, που αποφεύγει, για την υπόθεση αυτή: Γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν προώθησε το φάκελο που είχε υποβάλει η τότε Ένωση Μεσσηνίας, για την αποκατάσταση των σφαλμάτων καταχώρισης, ώστε να αρθούν οι στρεβλώσεις που δημιουργούνταν; Γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. ανεχόταν οι επαγγελματικές και εξαγωγικές οργανώσεις επί σειρά ετών να χρησιμοποιούν την ονομασία “Ελιά Καλαμάτας” ως εμπορική; Γιατί τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο ΥπΑΑΤ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ την απόφαση Αποστόλου, εφόσον τη θεωρούν κακή (είναι έτσι;) ή, πολύ περισσότερο, αυθαίρετη, σύμφωνα με όσα δηλώνει τουλάχιστον ο κ. Μαντάς;
Κατ’ επέκταση, ας μας πει γιατί η κυβέρνησή του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τη σημερινή ηγεσία του, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μαντάς, παραστάθηκαν στην δίκη στο ΣτΕ ενάντια στην προσφυγή των Μεσσήνιων παραγωγών και του ΣΥΜΕΠΟΠ με σκοπό να διατηρηθεί η απόφαση Αποστόλου;
Έχει, λοιπόν, και η υποκρισία τα όριά της!
Όσον αφορά στις μεγαλοστομίες για δήθεν εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων από τον κ. Αποστόλου, αν έχει στοιχεία ο κ. Μαντάς, ας τα θέσει υπόψη της Ελληνικής Δικαιοσύνης, άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. Διαφορετικά, θα καταγραφεί στην ιστορία αυτή ως ένας κοινός συκοφάντης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άφησε στο τέλος της κυβερνητικής του θητείας γεμάτα τα ταμεία του Δημοσίου με 37 δισ. ευρώ, το περίφημο “μαξιλαράκι”, γεγονός που πλέον όλοι το αναγνωρίζουν και σήμερα αποδεικνύεται σωτήριο για την ελληνική κοινωνία στην περίοδο της πανδημίας. Είναι άλλοι εκείνοι που χρέωσαν το Δημόσιο και οδήγησαν την ελληνική οικονομία “στα βράχια”. Όλοι μας τους γνωρίζουμε και, φυσικά, και ο ίδιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαντάς, πολύ καλύτερα από όλους μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, σε κάθε περίπτωση, στέκεται στο πλευρό των Μεσσήνιων παραγωγών, στην κατεύθυνση διαμόρφωσης μιας κοινής, εθνικής πρότασης που θα προστατεύει την τοπική παραγωγή και θα ενισχύει την εθνική μας οικονομία, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και τοπικιστικές αντιπαραθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαία η επέκταση της ζώνης ΠΟΠ στις όμορες Γεωγραφικές Ενότητες Λακωνίας, Αρκαδίας και Ν. Ηλείας. Παράλληλα, η κατοχύρωση μίας προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) σε επίπεδο χώρας μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εμπορικό εργαλείο».
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις