Κοινό ψηφοδέλτιο και Πανούση θα στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο
ΤΡΙΠΟΛΗ. Το όνομα του καθηγητή Γιάννη Πανούση έχει αρχίσει να συζητείται τις τελευταίες ημέρες ως πιθανού υποψηφίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Γιάννης Πανούσης σήμερα είναι βουλευτής Α' Αθηνών με την ΔΗΜΑΡ αλλά έχει μεγάλη αποδοχή και από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ . Πληροφορίες του notospress.gr θέλουν και τις δυνάμεις του ΠαΣοΚ στην περιφέρεια Πελοποννήσου να στηρίζουν αυτή την κίνηση. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Πανούσης ήταν και υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθηνών το 2006 με τη στήριξη του Συνασπισμού ενώ έχοντας μακρά θητεία και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ κερδίζει πολλούς ψήφους και από το χώρο αυτό.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες στις μετρήσεις που έχουν γίνει φαίνεται ότι μπορεί να "χτυπήσει" αποτελεσματικά τον Πέτρο Τατούλη (τον οποίο σκέπτεται να στηρίξει η ΝΔ) και να διεκδικήσει στον δεύτερο γύρο την Περιφέρεια.
Μια λεπτομέρεια με σημασία: Ο Γ. Πανούσης έλκει την καταγωγή του τόσο από την Αρκαδία (από τον πατέρα του Απόστολο Πανούση, δικηγόρο) όσο και από την Κόρινθο (από τη μητέρα του η οποία ήταν γόνος πολιτικής οικογένειας, των Ηλιοπουλαίων).
Δηλώνει ευέλικτος και ντόμπρος
Ο Γιάννης Πανούσης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και βουλευτής Α' Περιφέρειας Αθηνών.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Αυγούστου του 1949. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Université de Poitiers της Γαλλίας. Είναι καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης. Βαπτίστηκε στην εκκλησία του Αϊ-Γιάννη στο Λουτράκι. Έλκει καταγωγή από την Αρκαδία (από τον πατέρα του Απόστολο Πανούση, δικηγόρο) και από την Κόρινθο (από τη μητέρα του η οποία ήταν γόνος πολιτικής οικογένειας, των Ηλιοπουλαίων).
Μέσα του δεν αντιπαλεύονται τα δύο χαρακτηριστικά που έχει από την καταγωγή του: «Τα δύο χαρακτηριστικά που λέμε ότι ισχύουν σε Τριπολιτσιώτες και Κορίνθιους είναι ότι οι Κορίνθιοι έχουν μια ευλυγισία στη λειτουργία τους, έναν τρόπο να τα φέρνουν βόλτα και οι Αρκάδες είναι πιο λεβέντηδες, πιο ντόμπροι. Αυτά τα δύο στοιχεία σ' εμένα δεν βρίσκονται σε σύγκρουση, έρχονται σε συνδυασμό. Προσπαθώ να κρατάω τη ντομπροσύνη μου αλλά να καταφέρνω να τη διαχειρίζομαι κατά τρόπο που να δημιουργεί ένα αποτέλεσμα».