ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου αναφέρεται στο πρόβλημα που υπάρχει στην χρηματοροή και στην καθυστέρηση πληρωμών έργων, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί και έχουν ξεκινήσει, με αποτέλεσμα οι εργολάβοι, λόγω μη πληρωμής να ζητούν διακοπή των εργασιών, κάτι το οποίο εγκρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, γεγονός που καθιστά σε μεγάλη επισφάλεια την ολοκλήρωση τους και επιβαρύνει οικονομικά την Περιφέρεια.

Όπως αναφέρει το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες και παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί για την κανονική ροη των χρηματοδοτήσεων, το θέμα δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα. Ζητά αναλυτική ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα και την εξέλιξη των εργασιών καθώς και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την ολοκλήρωση τους». Αναφέρεται συγκεκριμένα στα έργα:

  • Βελτίωση Επ. Οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια-Μυκήνες
  • Έργα προστασίας λιμένα Πλάκας Λεωνιδίου, Δήμου Νότιας Κυνουρίας
  • Αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο
  • Κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα πλησίον της υπάρχουσας μεταλλικής γέφυρας στη Σκάλα Λακωνίας.
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων αναβάθμισης Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας
  • Κατασκευή υποτμήματος ΧΘ 5+200 – ΧΘ 6+450 – Διέλευση αρχαιολογικού χώρου Πεταλιδίου της Επαρχιακής Οδού Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα γέφυρα Τζάνε- έξοδος Καλαμακίου (ΧΘ: 2 + 840 έως ΧΘ: 10 + 160)

Υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου με παρέμβασή αναδεικνύει το θέμα των υδατοδρομιων τονίζοντας ότι για τη στοχευμένη ανάπτυξη ενός τόπου απαιτούνται εξειδικευμένες και αυτόνομες τακτικές εξωστρέφειας ανά τομέα ανάπτυξης.

Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Πελοπόννησο θα συμβάλει τα μέγιστα σε αυτήν την κατεύθυνση. Από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, επικοινωνιακά τουλάχιστον η προώθηση της διαδικασίας δημιουργίας υποδομών για υδατοδρόμια σε Αστρος, Μονεμβάσια, Γύθειο και Κυπαρισσία είχε αναδειχθεί σε κεντρικό στόχο της Περιφέρειας. Προς τούτο έχουν συναφθεί σχετικές προγραμματικές συμβάσεις (στη Λακωνία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης από ότι γνωρίζω) των οποίων αντικείμενο είναι η δημιουργία φακέλων για την προώθηση της πιο πάνω διαδικασίας.

Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου ζητά ενημέρωση για τις προγραμματικές συμβάσεις για όλη την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα για την Μονεμβασιά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις