ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού τέλεσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης και έγινε σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Ο γάμος που τελέστηκε σήμερα στο Λουτράκι είναι ο τρίτος πανελλαδικά.

Όπως γράφει το loutrakiblog.gr, η τελετή ήταν σεμνή και φάνηκε ότι ο Δήμαρχος Λουτρακίου τον αγκάλιασε με ευαισθησία.

Δεν προσπάθησε να υπεκφύγει να τελέσει την τελετή, θα μπορούσε να ορίσει κάποιον αντιδήμαρχο αν ήθελε. Μάλιστα επειδή η τελετή άργησε, περίμενε καρτερικά πάνω από μία ώρα για να τελέσει το μυστήριο.

Δείτε φωτογραφίες:

Το νομοσχέδιο

Υπενθυμίζεται, ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θεσπίστηκε με Νόμο από την Ελληνική Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου 2024. Με το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» να γίνεται δεκτό επί της αρχής από την ολομέλεια της Βουλής στις 15 Φεβρουαρίου 2024, η Ελλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο και η πρώτη ορθόδοξη που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, εισαγάγοντας τον κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιείται και για ζευγάρια του ίδιου φύλου, δίνοντας έτσι σε νοικοκυριά ομοφυλόφιλων ζευγαριών τη δυνατότητα για νομική προστασία σχεδόν ισάξια με παντρεμένα ζευγάρια του αντίθετου φύλου.

Ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην Ελλάδα

Μόλις μερικές ώρες μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, δημοσιεύτηκε και η πρώτη αγγελία γάμου μεταξύ ομοφύλων.

Η δημοσιέυση έγινε στην εφημερίδα «Τα Νέα» στο φύλλο της Παρασκευής και «αποκάλυψε» ότι η τελετή θα λάβει χώρα στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για τον πολιτικό γάμο δύο ανδρών.

Ο δεύτερος γάμος ομόφυλων, αλλά πρώτος γάμος γυναικών τελέστηκε στην Αθήνα από το δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα στις 8 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις