ΠΑΤΡΑ. Σχεδόν δύο χρόνια από τη μέρα που η κατηγορούμενη συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της, η δίκη για την απόπειρα κ τη δολοφονία της άτυχης Τζωρτζίνας, πλησιάζει στο τέλος της.

Με τον Αλέξη Κούγια να συνεχίζει το πρωί την αγόρευσή του και να αφήνει αιχμές, τόσο για τους θεράποντες γιατρούς του παιδιού, όσο και για τον πρώην σύζυγο της 36χρονης πελάτισσάς του.

Ο γνωστός ποινικολόγος επανέλαβε πως η πελάτισσά του είναι αθώα, πως η ευθύνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ανήκει αποκλειστικά στους γιατρούς και πως η 36χρονη έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει και να σώσει την κόρη της.

«Τη στιγμή που έγινε η διασωλήνωσή δηλαδή το παιδί ήταν ζωντανό τότε δόθηκε το ροκορόνιο. Αν ο Ράικος είχε πει την αλήθεια, που πήρε πτυχίο στα 50, δεν θα υπήρχε τώρα αυτό το δικαστήριο. Το ροκορόνιο καταρρέει το κατηγορητήριο για αυτό στεναχωρήθηκαν τώρα. Το κατηγορητήριο αυτό δημιουργήθηκε βιαστικά. Παραιτήθηκαν όλοι οι δικηγόροι, δεν έγινε αίτηση πραγματογνωμοσύνης, δεν έγινε τίποτα. Σε ένα πτώμα ασέλγησαν όλοι», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε για ακόμα μια φορά πως οι γιατροί αποφάσισαν να πουν ψέματα για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες που τους αναλογούσαν.

«Λένε ψέματα οι γιατροί, τους εκθέτει η ιατροδικαστική έκθεση. Κυρία πρόεδρε υπάρχει λόγος που είστε εδώ, αν είναι δυνατόν πρέπει να κάνετε σωστά την δουλειά σας, πρέπει να γίνει έρευνα των λαθών. Κυρία πρόεδρε δεν έκαναν τίποτα. Η εισαγγελέας δεν σεβάστηκε την ποινική δίωξη θα έπρεπε να λογοδοτήσει, βάφτισε τους γιατρούς ως ήρωες. Καταρρακώνει το τεκμήριο της αθωότητας η εισαγγελέας.
Στο στόχαστρο του Αλέξη Κούγια βρέθηκε για ακόμα μια φορά και ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης. Του γιατρού που πρώτος έκανε δεύτερες σκέψεις για την 36χρονη».

Ο δικηγόρος της 36χρονης εστίασε και πάλι στη μέρα που η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή, στο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Με τη μητέρα της στη συνέχεια να κάνει αυτά τα βήματα, για να φτάσει στα γραφεία των νοσηλευτών.

«28/1, στις 11.35 το πρωί θα αλλάξουν τα φάρμακα οι γιατροί. Ο Δασκαλάκης καμία αντίδραση αυτή η φουκαριάρα τον παίρνει τηλέφωνο και αυτός αδιαφορεί. Εάν η κατηγορουμένη δεν είχε γνήσιο ενδιαφέρον, για ποιο λόγο να θέλει όλο το 24ωρο επίβλεψη του παιδιού; Γιατί να κοιμάται σε καρέκλες; Γιατί να ταλαιπωρείται συνεχώς όλη μέρα; Κυρία πρόεδρε για τη δική σας συνείδηση και αυτό να είναι το Ευαγγέλιο σας, αν δείτε μία φράση που να μην είναι αληθινή καταδικάστε την κατηγορούμενη».

Η κατηγορούμενη βρισκόταν στην αίθουσα και παρακολουθούσε την αγόρευση του δικηγόρου της. Σε διπλανή, κατέθεσε ο πρώην σύζυγός της, για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών που είχαν αποκτήσει.

Στις 29 Μαρτίου η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η αγόρευση του Αλέξη Κούγια ολοκληρώθηκε σήμερα. Κράτησε πέντε συνεδριάσεις, με τον δικηγόρο να εκφράζει την πεποίθησή του για την αθωότητα της εντολέως του και, μάλιστα, στο τέλος να την ευχαριστεί που τον επέλεξε ως συνήγορό της.

«Η κατηγορούμενη πεθαίνει κάθε μέρα και ζει με την προσδοκία μιας δίκαιης απόφασης», επεσήμανε ο κ. Κούγιας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη.

Η απόφαση της δικαιοσύνης επί της ενοχής αναμένεται να γίνει γνωστή την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου, μετά από μια διαδικασία που κράτησε περίπου 15 μήνες, με πάνω από 100 συνεδριάσεις και πάνω από 60 μάρτυρες να καταθέτουν στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις