ΠΥΛΟΣ. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας παρευρέθηκε στην παρουσίαση του νέου δίσκου «Μια παιδική καρδιά» του Πύλιου μουσικοσυνθέτη Θοδωρή Ξυδιά με μελοποιημένα ποιήματα του Αντώνη Σαμαράκη, που ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι χορηγός, στις 6 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο παρέστησαν ο π. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, η αξιότιμη κα Ελένη Σαμαράκη, καθώς και οι συντελεστές και οι ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λεκκάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βιολέτα Ίκαρη, Ασπασία Στρατηγού, Φωτεινή Σαββατιανού και Γιάννης Λάρδης καθώς και η παιδική χορωδία του International Metropolitan School.

Η τεράστια πολιτιστική προσφορά του Αντώνη Σαμαράκη

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Καρβέλας συνεχάρη τόσο τον μουσικοσυνθέτη για αυτή του την πρωτοβουλία του όσο και τη σύζυγο του αείμνηστου Αντώνη Σαμαράκη κα Ελένη Σαμαράκη για την συνεργασία και την προβολή της τεράστιας πνευματικής του κληρονομίας. Αναφέρθηκε στο όραμα του Θοδωρή Ξυδιά για αυτό το cd και στη συμβολή του Δήμου Πύλου-Νέστορος για την υλοποίησή του. Τέλος, ευχήθηκε να είναι το cd καλοτάξιδο και από αυτά τα ποιήματα που τα διέπουν αξίες σεμνότητας ταπεινότητας και ανθρωπιάς να διδαχθούμε ένα καλύτερο αύριο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις