ΣΠΑΡΤΗ. Ήταν ομολογουμένως μια μοναδική εκδήλωση. Πιστοποιήθηκε η ποιότητα δουλειάς και οι αξίες στην εκπαίδευση. Τα Moose Language Schools προσκάλεσαν μαθητές, γονείς και κηδεμόνες στην απονομή των Πτυχίων Πιστοποιημένης Γνώσης Cambridge ως το μοναδικό Κέντρο Προετοιμασίας στη Σπάρτη. Ο διευθυντής Σπουδών του Σχολείου Γιώργος Μουστόγιαννης υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους και μαζί τους τον Γιάννη Δημόπουλο και την Μαρία - Στέλλα Ξενάκη, διακεκριμένους δρομείς.

Αρχές και Αξίες

Δεν ήταν μια συνηθισμένη συγκέντρωση. Ήταν μια πραγματική γιορτή για την επιτυχία των μαθητών αλλά συνάμα ήταν μια συνεννόηση για αυτά που πρεσβεύει τα Moose Language Schools σχετικά με τις αρχές και τις αξίες στην Παιδεία.

Η δύναμη του «Μπορώ» κάθε μαθητή είναι κινητήριος για τη γνώση και για κάθε επιτυχία. Δάσκαλος, Σχολείο, Οικογένεια και Γονείς είναι βασικοί συντελεστές.

Όπως τόνισαν και οι δρομείς Γιάννης και Μαρία - Στέλλα, ο δρόμος της επιτυχίας είναι μακρύς και επίπονος. Θέλει πίστη, αφοσίωση και πολλές φορές υπέρβαση της αδυναμίας.

Από τις αναφορές και τη συζήτηση προέκυψε επίσης ότι η πιστοποίηση των Γνώσεων, ανά επίπεδο και γενικά, είναι απαραίτητη ασπίδα στην προσπάθεια του μαθητή, και του ανθρώπου γενικότερα, στην διαδρομή εκπαίδευσης, εργασίας και εξέλιξης του.

Τα Moose Language Schools είναι επί 15 χρόνια το Σχολείο όπου διδάσκονται Αγγλικά, προσφέρεται η γνώση, σφυρηλατούνται αρχές και αξίες και επιτυγχάνονται ποιοτικοί στόχοι.

Όπως είπε ο Γιώργος Μουστόγιαννης δεν είναι όλα θέμα επιδόσεων και αριθμών αλλά αρχών και αξιών. Όταν εξασφαλίζονται τα θεμελιώδη αξίζουν και τα σημαντικά, όπως είναι οι βαθμοί, τα πτυχία, οι επιτυχίες.

Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση γνώσεων στο διεθνή φορέα Cambridge βοηθούν στον έλεγχο, στην αυτοπεποίθηση στην κατοχύρωση των μαθητών.

Η Αγγλική γλώσσα

«Η αγγλική γλώσσα είναι μια διεθνής γλώσσα, είναι η γλώσσα της εκπαίδευσης σαφώς, πολλά πανεπιστήμια είναι αγγλόφωνα όπου τα βιβλία και το εκπαιδευτικό υλικό είναι γραμμένα στα αγγλικά, οπότε η γνώση των αγγλικών σίγουρα καθιστά δυνατή την απόκτηση καλής εκπαίδευσης, είναι φυσικά η γλώσσα του εμπορίου και της επιχειρηματικής δραστηριότητας αφού πολλές εμπορικές συναλλαγές πραγματοποιούνται στα αγγλικά και πολλοί εργοδότες θεωρούν τα αγγλικά απαραίτητο προσόν. Είναι η γλώσσα του ταξιδιού, όταν ταξιδεύουμε χρησιμοποιούμε τα αγγλικά, τα βλέπουμε παντού, στα μέσα μεταφοράς, στα ξενοδοχεία, καταστήματα, είναι επίσης η γλώσσα της τεχνολογίας, του ιντερνέτ, αν θέλουμε να βρούμε κάποιες οδηγίες για το οτιδήποτε, το πιθανότερο είναι ότι θα τις βρούμε στα Αγγλικά. Επιστημονικές εκθέσεις, άρθρα, πάρα πολλά πράγματα είναι γραμμένα στα αγγλικά και τέλος να μην ξεχνάμε ότι είναι επίσης και η γλώσσα της ψυχαγωγίας, κινηματογράφος, μουσική, online παιχνίδια, που παίζουν τα παιδιά μας αλλά και εμείς καμιά φορά. Όλα στα αγγλικά». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μουστόγιαννης απευθυνόμενους σε μαθητές και γονείς - κηδεμόνες.

Τα πιστοποιητικά του Cambridge

Το Cambridge προσφέρει πιστοποιητικά για κάθε βήμα της εκμάθησης των αγγλικών ξεκινώντας με εξετάσεις για τα παιδιά από 7 έως 12 ετών. Υπάρχουν εξετάσεις για παιδιά από 11 ετών και άνω. Φυσικά υπάρχουν οι εξετάσεις C1 advanced και C2 Proficiency που αφορούν σε μεγαλύτερους μαθητές.

Οι εξετάσεις Cambridge είναι αναγνωρισμένες με τα διεθνή πρότυπα, είναι με βάση το CEFR-Common European Framework of Reference, ή αλλιώς, το κοινό Ευρωπαϊκό πλαίσιο Αναφοράς, το οποίο είναι ένα διεθνές πρότυπο για την περιγραφή των γλωσσικών ικανοτήτων και το χρησιμοποιούν σε όλον τον κόσμο για να περιγράψουν τις γλωσσικές δεξιότητες των σπουδαστών.

Σήμερα συμμετέχουν 7 εκ. υποψήφιοι κάθε χρόνο και διενεργούνται εξετάσεις σε περισσότερες από 140 χώρες. 25.000 οργανισμοί παγκοσμίως αναγνωρίζουν τα πιστοποιητικά Cambridge Πανεπιστήμια, εργοδότες και εκπαιδευτικοί φορείς.

Οι εξετάσεις Cambridge είναι πολύ προσεκτικά μελετημένες ώστε από τη μια μεριά να γίνεται σωστή αξιολόγηση και από την άλλη να υπάρχει φιλική προσέγγιση για τον μαθητή. Είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν ομαλή και διαδοχική μετάβαση από το ένα επίπεδο στο άλλο και είναι βασισμένες σε έρευνα υψηλών προδιαγραφών.

Στη Σπάρτη το μοναδικό επιλεγμένο Κέντρο Προετοιμασίας των εξετάσεων στο Cambridge είναι τα Moose Language Schools.

Η δύναμη του Μπορώ

Στη συνέχεια ο Γιάννης Δημόπουλος και η Μαρία – Στέλλα Ξενάκη αναφέρθηκαν στην «Δύναμη του Μπορώ», τίτλος βιβλίου τους, που εξιστορεί την σημασία και αξία που έχει η προσπάθεια για να πετύχεις. Θύμισαν ότι όπως ο δρομέας έτσι και ο μαθητής πρέπει να αγωνιστεί, να αντέξει, να ξεπεράσει δυσκολίες ακόμα και τον εαυτό του αν θέλει να «τερματίσει» νικητής και επιτυχημένος. Περιέγραψαν πως οι ψυχικές δυνάμεις συμπληρώνουν τις σωματικές και πως σημαντικοί άνθρωποι στον πλανήτη δεν πέτυχαν με την πρώτη προσπάθεια.

Απονομή Πτυχίων

Ακολούθησε η απονομή των Πτυχίων Πιστοποίησης Cambridge σε όλα τα επίπεδα του Moose Language Schools. Μαθητές, γονείς και κηδεμόνες χειροκρότησαν και χάρηκαν την επιτυχία. Φυσικά η γιορτή έκλεισε με πολλά εκπαιδευτικά δώρα για όλους και έναν υπέροχο μπουφέ.

Ο Γιώργος Μουστόγιαννης ευχήθηκε σε όλους καλές σπουδές, επιτυχίες και ατόφιο χαρακτήρα. Κάλεσε δε όλους για όποια απορία ή πληροφορία να μην διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπόνος, έγινε στον φιλόξενο χώρο «Οινοκράτης - Άλλες εποχές» στη Σπάρτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις