ΠΑΤΡΑ. Όλες τις προοπτικές για την βελτίωση της εικόνας της πόλης συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο της Πάτρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τις επαφές που επιχειρεί ο κ. Καραχάλιος με εκπροσώπους αρχών και φορέων, ενόψει της πρωτοβουλίας του ΤΕΕ, «Δυτική Ελλάδα 2040».

Στην συζήτηση κυριάρχησαν προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, οι αντιδρομήσεις, το παλιό κτίριο των Υπηρεσιών Λιμένα και φυσικά τα μεγάλα έργα. Ο κ. Καραχάλιος με την σειρά του ενημέρωσε τον κ. Πελετίδη για την πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου με σκοπό τη δημιουργία ενός διευρυμένου οργάνου με την ονομασία «Δυτική Ελλάδα 2040» που θα παρακολουθεί ζητήματα μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής με τη συμμετοχή των φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι, ΠΕΔ, Επιμελητήρια, Πανεπιστήμια κλπ) και της Κοινωνίας των Πολιτών.

«Η πρόταση του δημάρχου για τη σύσταση Επιτροπής για την Εικόνα της πόλης μας χαροποιεί»

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο της Πάτρας για τα ζητήματα της πόλης και για τα μεγάλα έργα» τόνισε ο κ. Καραχάλιος μετά τη συνάντηση. «Στόχος μας είναι να βρούμε μια γέφυρα διαλόγου ώστε να καταφέρουμε όλοι οι φορείς να μιλήσουμε για την προοπτική της περιοχής μας και για το πώς η συνεργασία, μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές. Είναι κάτι που το έχει ανάγκη η περιοχή και που βεβαίως με καλή θέληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να το καταφέρουμε.

Η πρόταση του δημάρχου για τη σύσταση Επιτροπής για την Εικόνα της πόλης μας χαροποιεί καθώς κινείται σε αυτή την κατεύθυνση της συνεργασίας που επιδιώκουμε και η οποία βεβαίως θα μπορέσει να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο με το “Δυτική Ελλάδα 2040”».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις