ΑΡΚΑΔΙΑ. Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, τιμώντας τη μνήμη των 212 εκτελεσθέντων Ελλήνων, υπό των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, την 24η Φεβρουαρίου 1944, έδωσε και φέτος, το παρόν στον τόπο θυσίας, στις «Βίγλες» Μεγαλόπολης. Στην άρτια οργανωμένη εκδήλωση του Δήμου Μεγαλόπολης, παρευρέθη ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας, Παναγιώτης Παγιώτας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι φόρου τιμής για τους πεσόντες. Στο δελτίο τύπου της, Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας αναφέρει:

«Ογδόντα χρόνια μετά, οι μνήμες όλων των Ελλήνων, ζωντανεύουν και πάλι, ζητώντας δικαίωση, όχι μόνον για τους ποταμούς αίματος χιλιάδων θυσιασθέντων για την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, αλλά και για τις γερμανικές αποζημιώσεις, καθώς και το κατοχικό δάνειο, αξιώσεις που απαιτούν άμεση και οριστική λύση για τη χώρα μας.

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, μέσα από τα πλείστα όσα μηνύματα απορρέουν από τις δεκάδες ομαδικές θυσίες και ολοκαυτώματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-1944, ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός σε Ουκρανία και νοτιοανατολική Μεσόγειο, πολεμικές συγκρούσεις, οι οποίες υπονομεύουν την παγκόσμια ειρήνη , καθιστώντας την σήμερα, επίκαιρη όσο ποτέ. Διατρανώνουμε με πάθος και ευψυχία, πως η ειρήνη αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία των λαών, την παύση της προσφυγιάς και τη συνακόλουθη πείνα και εξαθλίωση των ανθρώπων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις