ΣΠΑΡΤΗ. Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λακωνίας με τη νέα Δημοτική Αρχή Σπάρτης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Πέτρος Μπλέτας και ο Υπεύθυνος Γ.Ε.Μη και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων κ. Σωτήρης Ροϊνός. Από τη Δημοτική Αρχή Σπάρτης συμμετείχε ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τόσο το Δήμο Σπάρτης όσο και το Επιμελητήριο και ανεύρεση κοινών στόχων για συνεργασία των δύο φορέων. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Το μείζον θέμα της ανάπλασης της οδού Παλαιολόγου που παραμένει στάσιμο για μεγάλο διάστημα και ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ότι βρίσκεται κοντά στη λύση του προβλήματος.
  • Δημιουργία οδικών κυκλικών κόμβων σε καίρια σημεία της Σπάρτης.
  • Πάγωμα δημοτικών τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2024 για τους επιχειρηματίες, για το οποίο ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί.
  • Κοινή δράση για τη δημιουργία ΒΙΠΕ στη Λακωνία.
  • Κοινή δράση για τη δημιουργία θεματικού πάρκου για τον Ευρώτα και την Αρχαία Σπάρτη.
  • Πραγματοποίηση δύο συμποσίων στη Λακωνία ένα με θέμα τον πρωτογενή τομέα και ένα με θέμα τον τουρισμό.
  • Το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης/εργατικού δυναμικού και απλούστευση των διαδικασιών του θεσμού των μετακλιτών εργατών.
  • Ένταξη της Λακωνίας στα προγράμματα μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.
  • Θωράκιση της σχολής Φυσικοθεραπείας με την ανεύρεση/λειτουργία κέντρου αποκατάστασης για την πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Πρόθεση και των δύο φορέων να συνεργαστούν για την Λακωνία

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και με πρόθεση και των δύο φορέων να συνεργαστούν πάνω σε κοινούς στόχους και δράσεις για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη στη Λακωνία. Το Επιμελητήριο Λακωνίας θα πραγματοποιήσει και άλλες συναντήσεις με τους υπόλοιπους Δημάρχους του Νομού, πιστό στις δεσμεύσεις του για συνεργασία με όλους τους φορείς για την κοινή δράση προς όφελος του Λάκωνα επιχειρηματία και της Λακωνίας γενικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις