ΤΡΙΠΟΛΗ. Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (28/01), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης. Ήταν η πρώτη live επικοινωνία για το 2024 και η πρώτη για τη νέα δημοτική θητεία. Σε σχέση με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τις απόκριες είπε: «Οι επισκέπτες μας αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις. Αυτό πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, ώστε η Τρίπολη να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός.

Για τις Απόκριες, πέρυσι οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία, με απίστευτη συμμετοχή. Θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια Αντιδήμαρχο. Έχουν κληθεί επαγγελματίες της πόλης για να συμμετάσχουν στο Καρναβάλι. Η περιοχή μας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες περιοχές, χρειάζεται η συνεργασία όλων. Είναι ζητούμενο για όλους η αύξηση της επισκεψιμότητας».

Έργα στην Τρίπολη

«Τα έργα στον δήμο Τρίπολης, σε αντίθεση με άλλους δήμους, προχωρούν. Άλλα με πιο γρήγορους ρυθμούς κι άλλα με λιγότερο. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα όπως της πλατείας Αγίου Βασιλείου προχωρά με πιο ικανοποιητικούς ρυθμούς το τελευταίο χρονικό διάστημα. Συνεχίζεται η χρηματοδότησή του από το νέο ΕΣΠΑ και στόχος είναι να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Φαίνεται όσο προχωρά, η μεγάλη του αξία και πως αλλάζει το κέντρο της πόλης. Το έργο επειδή είναι στο κέντρο της πόλης, δημιουργεί δυσκολίες και ζητώ μία συγνώμη.

Η πλατεία Μπασιάκου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, θα μπουν κάποιες πέργκολες και κάποια φωτιστικά. Για το Κολυμβητήριο, το έργο προχωρά. Στο τέλος του 2023 υπήρξε μία στάση πληρωμής από την Πολιτεία και αυτό δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες. Έχουν κατατεθεί λογαριασμοί και δεν έχουν πληρωθεί. Τώρα, ξεμπλοκάρει αυτή η διαδικασία. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην χώρα μας και είδαμε όλοι τις εξελίξεις με το ΟΑΚΑ. Η δική μας προτεραιότητα για το κολυμβητήριο ήταν η ασφάλεια όλων».

Σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα

«Η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν στον δήμο μας. Το Καταφύγιο είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και η λειτουργία του το κατατάσσει στα καλύτερα της χώρας. Έχουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Save a Greek Stray που συμμετέχει στην προσπάθεια αναβάθμισης λειτουργίας του καταφυγίου και η εικόνα του είναι πολύ καλύτερη. Κάθε Σαββατοκύριακο υπάρχουν δράσεις με εθελοντές. Το είπαμε και το κάναμε πράξη. Ανοίξαμε το Καταφύγιο για τους πολίτες. Προτρέπω όλους να πάνε, οικογένειες με μικρά παιδιά».

Ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο

«Είμαστε ικανοποιημένοι διότι μετά από μία προσπάθεια τριών ετών, με απαλλοτριώσεις και δικαστήρια, ολοκληρώσαμε τη διαδικασία, ετοιμάσαμε τη μελέτη και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός κ. Λιβάνιος υπέγραψε τη χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 1.770.000 ευρώ. Μέσα στον Φεβρουάριο θα δημοπρατηθεί αυτό το σπουδαίο έργο για την πόλη μας, για το πανεπιστήμιό μας, για τους φοιτητές που έρχονται από όλη την Ελλάδα. Ευελπιστούμε το καλοκαίρι να μπει εργολάβος ώστε τον επόμενο χρόνο να έχουμε ένα νέο δρόμο ασφαλή, με πεζοδρόμια, φωτισμό, ποδηλατόδρομο.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΩΝ – Τα έργα που είναι σε εξέλιξη με το φυσικό αέριο (το θέλαμε για την περιοχή γιατί αλλάζει το κόστος θέρμανσης αφού είναι το πιο φθηνό καύσιμο), κάνουν ζημιά στους δρόμους και τονίζω πως δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου.

Ο δήμος δεν έχει λόγο, ούτε μπορεί να απαγορεύσει τις παρεμβάσεις. Είμαστε σε συνεννόηση με την εταιρεία του φυσικού αερίου, όμως από τη στιγμή που ο κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει αίτηση, γίνονται διαρκώς τομές στους δρόμους. Εμείς έχουμε μια εργολαβία από πέρυσι, έγιναν πολλές ασφαλτοστρώσεις. Τη σταματήσαμε για να προχωρήσει το έργο του φυσικού αερίου και μετά να ακολουθήσουμε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε λίγους μήνες. Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε ένα δρόμο και μετά να τον ξαναχαλάει το φυσικό αέριο. Τώρα, που είναι χειμώνας, η αποκατάσταση γίνεται πιο αργά.Μία σημαντική εξέλιξη ήταν η επιχορήγηση του προγράμματος ΕΣΠΑ ήταν η χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό του πολίτη, για το κάθε σπίτι. Μετά από παρέμβαση που κάναμε ως δήμος, το πρόγραμμα πήρε παράταση ως τον Μάιο του 2024».

Αναβάθμιση Πάρκων

«Εγκρίθηκε ένα ποσό 300.000 ευρώ για παρεμβάσεις βελτίωσης και θα δημοπρατηθεί μαζί με το έργο για το δρόμο προς το Πανεπιστήμιο. Έχουμε υποβάλλει παράλληλα διαχειριστική μελέτη και περιμένουμε έγκριση από το Δασαρχείο για να μπορέσουμε να ανανεώσουμε τα πάρκα μας».

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Πτωχό

«Έγινε μια παρουσίαση του οράματος του Περιφερειάρχη, πολύ υψηλού επιπέδου, με τους στόχους της περιφερειακής αρχής. Εμείς ως Δήμος Τρίπολης θέλουμε συνεργασία αποδοτική. Θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις. Ένα πρώτο θέμα που έχει τεθεί είναι ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού. Υπάρχει θετική διάθεση από τον Περιφερειάρχη».

Τα νέα μεγάλα έργα

«Μέσα στο 2024 θα ολοκληρωθούν τα περισσότερα έργα στην περιοχή μας. Το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης θα φέρει 20.000.000 ευρώ, ενώ θα υποβάλλουμε προτάσεις για το ΣΔΑΜ. Το πολύ υψηλό ποσοστό των εκλογών μας δημιουργεί μια τεράστια υποχρέωση αυτή την πενταετία. Ένα μεγάλο έργο για μας που είναι στόχος είναι η ολοκλήρωση του περιφερειακού. Μοιάζει να είναι εφικτός αυτή την πενταετία. Ένας άλλος στόχος είναι να φτιάξει η Τρίπολη ένα νέο Δημαρχείο.Θα δουλέψουμε πάρα πολύ για να υλοποιήσουμε νέα μεγάλα έργα στην πόλη και στα χωριά μας».

Για το Συμβούλιο Νεολαίας

«Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση που θα τη συζητήσουμε».

Για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

«Υπάρχει εργολαβία που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στην πόλη μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις