ΠΥΡΓΟΣ. Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Πύργου, όπως αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απαντώντας σε σχετικό αίτημα του Δήμου, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Πύργου του Δήμου Πύργου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 06-01-2024 στην παραπάνω περιοχή σύμφωνα με το ανωτέρω 9 σχετικό.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 06 Φεβρουαρίου 2024.

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πύργου, «από την πρώτη στιγμή που ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, αποθήκες, επιχειρήσεις και καλλιέργειες, η δημοτική αρχή και η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρέθηκαν κοντά στου πολίτες που επλήγησαν.

Η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας διεξήχθησαν καθ’ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενώ δίνεται η δυνατότητα στους δημότες που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έως και την Τετάρτη 10/01/24,να υποβάλλουν δηλώσεις στα γραφεία της υπηρεσίας στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στην κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Πολιτική Προστασία έως και σήμερα, ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε… κυρίως σε Μούτελη, Αγγινάρα, Λεβεντοχώρι, Χανάκια και την ευρύτερη περιοχή των οδών Αλφειού, Ποσεισώνος και Καταρραχίου.

Ειδικότερα σε 28 αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε σπίτια διαπιστώθηκαν ζημιές σε σκεπές ηλιακούς θερμοσίφωνες, καμινάδες και τέντες. Παράλληλα αναμένονται οι ιδιοκτήτες άλλων 19 κατοικιών στην παραθαλάσσια περιοχή της Μούτελης να προσέλθουν στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Επίσης σε εφτά επιχειρήσεις που αφορούσαν κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκήπια, την επεξαργασία μαρμάρων, δερματεμπορίας, και άλλα διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές στις κτιριακές τους υποδομές καθώς και σε έξι αποθήκες όπου χρησιμοποιούνται για την φύλαξη διάφορων ειδών.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτεταμένες καταστροφές διαπιστώθηκαν σε πέντε γεωργικές εκτάσεις με ελαιοδέντρα και πορτοκαλιές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις