ΕΛΛΑΔΑ. Στα ύψη οι φετινές κρατήσεις για την Ελλάδα, που για ακόμη μια φορά συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές για τους Γερμανούς τουρίστες (σημειώνεται πως η Γερμανία είναι από τις πιο πολύτιμες "δεξαμενές" εσόδων και αφίξεων για τον ελληνικό τουρισμό), όπως τονίζει η TUI, ο ισχυρότερος tour operator της Ευρώπης.

Ο γερμανικός κολοσσός αναφέρει πως οι κρατήσεις αφορούν κυρίως την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Κω και τη Ρόδο, όμως και προορισμοί όπως η Ζάκυνθος, η Κάρπαθος, η Σαντορίνη και η Χαλκιδική καθώς και η δυτική Πελοπόννησος συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

«Αξίζει να κάνετε κράτηση σύντομα», λέει χαρακτηριστικά ο Benjamin Jacobi, διευθύνων σύμβουλος πωλήσεων και μάρκετινγκ στην TUI Γερμανίας, όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα: «Η Ελλάδα είναι in. Όπως και στη Μαγιόρκα, υπήρχε έλλειψη κλινών σε ελληνικούς προορισμούς διακοπών το περασμένο καλοκαίρι» προσθέτει και για το λόγο αυτό η TUI συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της.

Φέτος η TUI ανοίγει, μεταξύ άλλων, το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων TUI Suneo Althea Village κοντά στα Χανιά και το TUI Suneo Niriides Beach Hotel στο Ψαλίδι της Κω. «Η επωνυμία μας TUI Suneo είναι πολύ δημοφιλής στους επισκέπτες που γνωρίζουν τις τιμές», δήλωσε ο Jacobi. «Οι διακοπές με ελκυστικές τιμές είναι ακόμη πιο σημαντικές για πολλούς φέτος».

Οι πολύ θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού είχαν φανεί από νωρίς, όπως έλεγαν στελέχη του ισχυρού ταξιδιωτικού ομίλου. Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Γερμανίας Stefan Baumert, με αφορμή την έναρξη της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης της Ευρώπης, της ITB Berlin το Μάρτιο, ανέφερε πως το 50% των αεροπορικών θέσεων και των κλινών σε ορισμένα ελληνικά νησιά ήταν ήδη δεσμευμένο.

Ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα

Περισσότερα από 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικούς προορισμούς μετρά η TUI. Με 144 πτήσεις την εβδομάδα, η Ελλάδα είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για την TUIfly. Οι περισσότερες πτήσεις πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο (53) και ακολουθούν η Ρόδος (35) και η Κω (35).

Η TUI Cruises, την ίδια ώρα, προσφέρουν κρουαζιέρες στην περιοχή - για παράδειγμα, το Mein Schiff 5 σαλπάρει στις 11 Ιουνίου για το "7 Νύχτες - Eastern Mediterranean Sea with Corfu, που περιλαμβάνει την Κρήτη, την Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Σικελία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις