ΓΥΘΕΙΟ. Η έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Πελοπόννησο και στη Λακωνία προκαλεί εύλογη ανησυχία για κάθε δομή όπου συνωστίζονται ή συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι.

Ιδρύματα και Σχολεία είναι στην πρώτη γραμμή προστασίας. Μάλιστα τα Γηροκομεία είναι η «κρίσιμη γραμμή» αφού οι ηλικιωμένοι είναι ευάλωτοι στη νόσο για πολλούς και διάφορους λόγους.

Στο Γηροκομείο Γυθείου, σύμφωνα με ενημέρωση από την διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Βικτωρία Καραμόλη τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο. Από τις 6 Μαρτίου, έκλεισαν οι πόρτες και σταμάτησαν οι επαφές των 25 φιλοξενούμενων με τους έξω συγγενείς και φίλους. Εφαρμόστηκαν αμέσως αυστηρά μέτρα. Η όποια επικοινωνία γίνεται με απόσταση τουλάχιστον 7 μέτρων, κατά βάση οπτική και με όλες τις προβλεπόμενες προφυλάξεις. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται με κάμερα και κινητό τηλέφωνο. Έγινε αναστολή αδειών και ρεπό του προσωπικού με στενή παρακολούθησή του και στον εκτός Ιδρύματος βίο του. Επίσης ο ΕΟΔΥ έχει τρείς φορές εξετάσει ηλικιωμένους και προσωπικό με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά. Την ερχόμενη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου θα γίνει ακόμα μια εξέταση από κλιμάκιο με επικεφαλής τον Dr Ανάργυρο Μαριώλη.

Σε ότι αφορά την υφέρπουσα ανησυχία τις τελευταίες ημέρες μάλλον οφείλεται σε ένα μη αξιολογήσιμο γεγονός, όπως αναφέρει στο notospress.gr η διευθύντρια κ. Καραμόλη. Σε έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης ενώ διαπίστωσε πιστή και επαρκή τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19 εντόπισε αναπάντητο ένα σχετικό ερωτηματολόγιο που δεν είχε έρθει ποτέ σε γνώση της Διοίκησης. Για τη συγκεκριμένη παράλειψη επεβλήθη πρόστιμο 3.000€ αλλά χωρίς να σημειωθεί οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση.