ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Γεννημένη στο Ναύπλιο και μεγαλωμένη εκεί, αλλά και στην Κέρκυρα, είχε πάντα όνειρα και προσδοκίες για την εξέλιξή και τη ζωή της τα οποία ξεπερνούσαν κατά πολύ τα όρια και τα… κουτάκια της ελληνικής εγχώριας πραγματικότητας και κοινωνίας. Επένδυσε από νωρίς στην άριστη γνώση των Αγγλικών και ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στη Pansik, βάζοντας εκεί τους θεμέλιους λίθους των γνώσεών της σχετικά με τη μόδα. Όταν ολοκλήρωσε τη φοίτησή της, ήξερε ότι μόνο με αυτά τα εφόδια δεν θα μπορούσε, πιθανότατα, να κάνει την διαδρομή που ονειρευόταν.

Έτσι, πήρε την απόφαση να συνεχίσει τις σπουδές της στο University of the Arts London και πιο συγκεκριμένα στο London College of Fashion, όπου μεταξύ άλλων έκανε placement term στο γνωστό περιοδικό μόδας, Elle. Η πορεία της στο διεθνές στερέωμα των μεγάλων εκδοτικών οίκων της μόδας είχε ήδη ξεκινήσει. Η αφοσίωσή της αλλά και οι σπουδές της, έφεραν το βιογραφικό της στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Βρετανικής Vogue, όπου και στο τέλος, της ζήτησαν να κάνει εκεί την πρακτική της άσκηση.

Έπειτα από σκληρή δουλειά για έναν ολόκληρο μήνα, το team της βρετανικής Vogue της πρότεινε να εργαστεί εκεί σε μόνιμη βάση. Η Θάλεια εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2018 ως ασκούμενη και συνέχισε στη θέση της Fashion Market Coordinator. Σε έναν ιδιαίτερα σύνθετο και απαιτητικό ρόλο, ο οποίος ήταν συντονιστικός και αφορούσε τις σχέσεις του περιοδικού με τα brands και τους οίκους μόδας, ζήτημα ζωτικής σημασίας αλλά και ευθύνης για το περιοδικό.

Ήταν ενήμερη για όλα τα καινούργια προϊόντα τους και στη συνέχεια σε στενή συνεργασία με το commercial team έθετε τις προτεραιότητες για κάθε τεύχος αναζητώντας τον καλύτερο τρόπο προβολής τους, είτε στην έντυπη είτε στις online εκδόσεις. Επιπλέον, στις αρμοδιότητες της είναι και η επίβλεψη των φωτογραφίσεων.

Η εξαιρετική της επίδοση όλα αυτά τα χρόνια στον δύσκολο ρόλο της, έφερε μία ακόμη επιτυχία. Πριν από λίγες μέρες, η Βρετανική Vogue, ανακοίνωσε την προαγωγή της Θάλειας Μεταλληνού σε Acting Retail and Special Events Editor. Μια τοποθέτηση που σχετίζεται άμεσα με την εξωστρέφεια του Μέσου, τις εκδηλώσεις και ένα μεγάλο κομμάτι της προβολής και της λάμψης του χώρου, περνάει από τα δικά της χέρια.

Όπως λέει η ίδια σε σχετικό αφιέρωμα στο περιοδικό FAQ, κατάφερε να κάνει πράξη όλα όσα άκουγε από τη μητέρα της: «Εφόσον ο νους σου συνέλαβε αυτό το δρόμο και τον έχεις ονειρευτεί σημαίνει πως έχεις όλες τις δυνατότητες να τον πετύχεις. Μόνο εσύ μπορείς να εμποδίσεις να συμβεί».

«Αυτό που συμβαίνει ήταν γραφτό να γίνει. Όταν τα δίνεις όλα και αντιμετωπίζεις κατά μέτωπο όλους σου τους φόβους οι πόρτες έτσι απλά ανοίγουν διάπλατα. Γιατί, όπως έχει πει η Αλκυόνη Παπαδάκη, η ζωή δεν προδίδει ποτέ τους εραστές της», προσθέτει.

Πηγή: ellines.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις