Για τη διάγνωσή της με καρκίνο μίλησε η Μαρία Μενούνος, η οποία αποκάλυψε πως ένα λάθος των γιατρών οδήγησε στον διπλασιασμό του μεγέθους του όγκου.

Η παρουσιάστρια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο του παγκρέατος από τότε που διαγνώστηκε με τη νόσο τον Ιανουάριο. Και τώρα, εμφανιζόμενη στο podcast «Not Skinny But Not Fat», αποκάλυψε πως ο όγκος της μεγάλωσε σημαντικά από την πρώτη της εξέταση τον Νοέμβριο.

https://www.instagram.com/reel/CuU2MkoAb47/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι γιατροί δεν είδαν τον όγκο στην αρχική εξέταση!

«Όταν βρήκαν τον όγκο στη μαγνητική τομογραφία, είπαν: "Μπορούμε να πάμε πίσω και να πάρουμε τα αρχεία και να δούμε την εξέταση του Νοεμβρίου; Στοιχηματίζω ότι ήταν εκεί" της είπαν τότε οι γιατροί», εξηγεί η Μαρία Μενούνος. «Και ήταν. Σε εκείνο το στάδιο ήταν δύο εκατοστά, κι όταν έκαναν τη διάγνωση ήταν σχεδόν τέσσερα εκατοστά, είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος μέσα σε δύο μήνες» προσθέτει.

Η 45χρονη παρουσιάστρια εξηγεί πως «ακόμα προσπαθεί να καταλάβει πώς οι γιατροί μπόρεσαν να χάσουν μια τόσο σοβαρή διάγνωση». «Αυτό που έμαθα από τότε είναι… ότι οι διαφορετικές σαρώσεις έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν καλύτερα διαφορετικά πράγματα» είπε. «Γι’ αυτό, μια μαγνητική τομογραφία ήταν αυτό που πραγματικά θα το έβλεπε. Για άλλα πράγματα οι αξονικές τομογραφίες είναι καλύτερες, για άλλα πράγματα ένας υπέρηχος είναι καλύτερος. Είναι μια πραγματικά περίπλοκη διαδικασία...» υπογράμμισε.

Τα συμπτώματα που είχε η Μαρία Μενούνος

Η Μενούνος πρόσθεσε, επίσης, πως υπέφερε από χρόνιο κοιλιακό πόνο πριν από τη διάγνωση. «Είχα σοβαρή διάρροια για ενάμιση μήνα. Έκανα όλες τις εξετάσεις κοπράνων, ήταν αρνητικές, τίποτα δεν ήταν κακό. Πήγα και έκανα αξονική τομογραφία, μου είπαν: "Είσαι μια χαρά"» εξήγησε. «Αλλά ο πόνος συνέχιζε να επιμένει και. κάθε φορά που παραπονιόμουν για τον πόνο, ο γιατρός μού έλεγε: "Κάναμε όλες τις εξετάσεις"».

Υπενθυμίζεται πως η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε τη διάγνωση για τον καρκίνο του παγκρέατος σε συνέντευξή της στο περιοδικό People τον Μάιο. Η ανακοίνωσή της ήρθε μόλις λίγους μήνες αφότου η ίδια και ο σύζυγός της Κέβιν Αντεργκάρο αποκάλυψαν πως περιμένουν μωρό μετά από μια δεκαετία αγώνων γονιμότητας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις