Χοιρινή τηγανιά με μπύρα και πιπεριές
Updated on:
Ίσως ο πιο «πολυφορεμένος» μεζές για να συνοδεύσει το κρασί ή τη μπύρα, μια πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με πολύχρωμες πιπεριές και λεμονοθύμαρο. Συνταγή εύκολη, γρήγορη και με απλά υλικά.
Το μόνο που θα χρειαστεί για το συγκεκριμένο φαγητό, είναι η υπομονή μας μέχρι να σιγομαγειρευτεί καλά το κρέας ώστε να λιώνει στο στόμα. Ειδάλλως είναι τόσο εύκολο αυτό το μαγείρεμα που θα έχει μπει στην κατσαρόλα κυριολεκτικά σε 5 λεπτά.
Υλικά για 1 κιλό κρέας:
- 1 κιλό χοιρινό σπάλα, κομμένο σε χοντρές μπουκιές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. γ. μπούκοβο γλυκό (για πιο καυτερή γεύση χρησιμοποιούμε καυτερό μπούκοβο αλλά σε λιγότερη ποσότητα)
- 1 κουτάκι μπύρα
- Μερικά φύλλα από φρέσκο λεμονοθύμαρο
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μαγείρεμα:
- Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι
- Καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά, αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες ροδέλες
- Ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να αποκτήσει το κρέας μια κρούστα καφέ χρώματος
- Μόλις τσιγαριστεί καλά το κρέας από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με τη μπύρα και αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμονοθύμαρο, μια κούπα ζεστό νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι
- Αφήνουμε για σαράντα περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας
- Μόλις δούμε πως το κρέας τρυπιέται άνετα με ένα πιρούνι (έχει σχεδόν βράσει δηλαδή) προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε παχιές λωρίδες και μαγειρεύουμε για 15 – 20 λεπτά ακόμη
- Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό
- Η τηγανιά είναι έτοιμη μόλις δέσει η σάλτσα
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις