ΜΑΝΗ. Ο Ήλιος, η πέτρα και η θάλασσα σε ιδανική αρμονία.

Είτε οργανωμένες είτε ανέγγιχτες, οι παραλίες στη Μάνη με φανταστικά διάφανα νερά και συναρπαστική θέα σε τοπία άγριας ομορφιάς, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από εκείνες των νησιών.

  • Το αγαπητό Μαρμάρι Λακωνίας

Η κατά πολλούς ωραιότερη αμμουδερή παραλία της Μάνης μοιάζει με «τρυφερό μυστικό» κρυμμένο σε αψύ τοπίο. Τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, η χρυσή αμμουδιά και η μαγευτική θέα του, συνεπαίρνουν όσους ανακαλύψουν το Μαρμάρι Λακωνίας.

«…Μια παραλία - διαμάντι στη Λακωνική Μάνη», είναι το Μαρμάρι, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από την Αρεόπολη στην περιοχή του Ταίναρου. Κρυμμένη σε λόφους γυμνούς, η κατά πολλούς «ωραιότερη αμμουδερή παραλία της Μάνης» αξίζει να μπει στο πρόγραμμά σου το φετινό καλοκαίρι, αν κάνεις κέφι καλοκαιρινές αποδράσεις με αυτοκίνητο.

Μαρμάρι: Μια αμμουδιά - έκπληξη στη Μάνη

marmari_mani_shutterstock-1.jpg
Φωτογραφία: Shutterstock

Το ταξίδι στην άκρη της μανιάτικης χερσονήσου είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Στην ουσία πρόκειται για δύο πολύ όμορφες χρυσαφιές αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά και τρομερή θέα σε γυμνές λοφοπλαγιές που βουτούν στη θάλασσα.

Η πρώτη παραλία, ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο που λειτουργεί εκεί, είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μπαρ. Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια υπάρχει μια δεύτερη, μικρότερη παραλία, ιδανική για πιο ήσυχες βουτιές. Πάνω από την παραλία βρίσκεται ο μικρός οικισμός Μαρμάρι, με λίγα πέτρινα σπίτια που συνδυάζονται μοναδικά με το άγριο τοπίο.

marmari_mani_shutterstock-2.jpg
Φωτογραφία: Shutterstock
marmari_mani_shutterstock-4.jpg
Φωτογραφία: Shutterstock

Δεν θα βαρεθείς

Κοντά στο Μαρμάρι, βρίσκεται μία από τις πιο γοητευτικές γωνιές της Mάνης, το γαλήνιο λιμανάκι του Πόρτο Κάγιο, ξεχασμένο σε έναν απάνεμο κολπίσκο. Είναι το νοτιότερο φυσικό λιμάνι της ηπειρωτικής Ελλάδας. Κατά το μακρινό παρελθόν αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Μάνης, αλλά και ορμητήριο του πειρατικού στόλου του Λάμπρου Κατσώνη.

Λίγα χιλιόμετρα μετά το Πόρτο Κάγιο, το Ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι ο τελευταίος σταθμός της περιήγησης στη Μάνη.

Εδώ βρισκόταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, η Πύλη του Άδη.

Ευκολάκι, πεζοπορία 45 λεπτών θα σε οδηγήσει στον Φάρο του Ακροταίναρου, εκεί που το Ιόνιο πέλαγος απαντά το Αιγαίο. Τα απόκρημνα βράχια και τα κύματα δημιουργούν ένα άγριο και παράλληλα πανέμορφο τοπίο.

Περίπου 5 χλμ. βόρεια από το Μαρμάρι, θα συναντήσετε την επιβλητική Βάθεια. Χτισμένη μέσα σε ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο, με τα πέτρινα πυργόσπιτά της σκαρφαλωμένα πάνω σε πλαγιά, είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης. «…Η ξακουστή πυργοπολιτεία αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο αρχιτεκτονικής παράδοσης καθώς και δείγμα λαϊκής οχύρωσης στην Ελλάδα».

  • Λακωνική Μάνη: Το Μαρμάρι κι οι παραλίες του (aerial view)

Με πληροφορίες από reader.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις