Υλικά:

Γιο το μους σοκολάτας:
200γρ. κουβερτούρα
100ml γάλα
200ml κρέμα γάλακτος

Για τη μους φράουλας:
300γρ. φράουλες καθαρισμένες (καθαρό βάρος)
150γρ.ζάχαρη
2 ασπράδια αβγών
½ φάκελο σκόνη ζελατίνας
250ml κρέμα γάλακτος
2 καψουλάκια άρωμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση:
μερικές φράουλες ολόκληρες

Παρασκευή:

Πρώτα ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας: λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και παράλληλα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι, όχι να γίνει σαντιγί.

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα και το αναμιγνύετε με τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό. Τότε το ενσωματώνετε στην παχύρρευστη κρέμα και μοιράζετε τη μους σε έξι ή περισσότερα ποτήρια γεμίζοντάς τα ως τα μέση. Τα αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η μους για 3 ώρες περίπου.

Περίπου 1 ώρα πριν ετοιμάζετε και τη μους φράουλας: μουλιάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και, αφού φουσκώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά και τη λιώνετε ανακατεύοντας με κουταλάκι. Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μίξερ μαζί με τα 100γρ. από τη ζάχαρη, προσθέτετε στο χυμό τη ζελατίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί. Περιμένετε να κρυώσει το μίγμα.

Στο μεταξύ χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50γρ.) σε σφιχτή μαρέγκα και ξεχωριστό την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Κρατάτε μισό φλιτζάνι περίπου από το μίγμα του ζελέ της φράουλας στην άκρη και ενσωματώνετε το υπόλοιπο στη σαντιγί. Τέλος, ενσωματώνετε τη μαρέγκα και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο.

Αφού πήξει η μους σοκολάτας συμπληρώνετε τα ποτήρια μέχρι πάνω με μους φράουλας και τα αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξει και η μους φράουλας. Μοιράζετε από πάνω προσεκτικά με ένα κουτάλι από λίγο ζελέ φράουλας και αφήνετε τις μους στο ψυγείο να πήξουν καλό πριν τις σερβίρετε, καλύτερα την επόμενη μέρα. Σερβίρετε διακοσμώντας με μία ολόκληρη φράουλα σε κάθε ποτήρι.