Γλυκό φράουλες με ζελέ
Υλικά(για 6 άτομα)
Για το παντεσπάνι:
• 4 αβγά
• 125 γρ. ζάχαρη
• 125 γρ. αλεύρι
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για το ζελέ:
• 250 γρ. φράουλες
• 70 γρ. ζάχαρη
• 2 φύλλα ζελατίνης
• χυμός μισού λεμονιού
• 200 ml ζεστό νερό
• 20 φράουλες
Παρασκευή:
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι, τη ζάχαρη και την μπέικιν πάουντερ.
Σταματάμε το μίξερ μόλις ανακατευτούν τα υλικά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε τετράγωνο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το ζελέ: Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το ζεστό νερό και το βάζουμε να βράσει.
Στο μεταξύ μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα, τα στύβουμε και τα λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή τα ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν λιώσουν οι φράουλες και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε περίπου 20 φράουλες στη μέση και τις στρώνουμε πάνω στη βάση μας. Όταν κρυώσει το ζελέ, το ρίχνουμε πάνω στις φράουλες και βάζουμε το γλυκό για 6 ώρες στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.