ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Πελοπόννησος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον κόσμο για το φαγητό, σύμφωνα με τα φετινά World Food Awards του γαστρονομικού οδηγού Taste Atlas. Η Πελοπόννησος ξεχώρισε για τη γαστρονομική της παράδοση, φέρνοντας την Ελλάδα για άλλη μια φορά στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως.

Γεύσεις που αναδεικνύουν την Πελοπόννησο

Ο διεθνής οδηγός υπογραμμίζει τρία χαρακτηριστικά προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από τη γευστική εμπειρία κάθε επισκέπτη: η γουρουνοπούλα, το ελαιόλαδο και το φημισμένο Μέλι Ελάτης Μαινάλου. Παράλληλα, προτείνει ως προορισμούς που συνδυάζουν ιστορία και γαστρονομία την Καλαμάτα και την Αρχαία Ολυμπία.

Ανάμεσα σε κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς

Στην 3η θέση της κατάταξης βρέθηκε η Εμίλια-Ρομάνα της Ιταλίας, φημισμένη για το ραγού μπολονέζ και την πλούσια γαστρονομική της κληρονομιά, ενώ την 4η θέση κατέλαβε η περιοχή Σετσουάν της Κίνας, γνωστή για τα πικάντικα πιάτα της. Το Taste Atlas δεν έχει αποκαλύψει ακόμη ποια περιοχή καταλαμβάνει την κορυφαία θέση, αφήνοντας τους λάτρεις της γαστρονομίας σε αγωνία.

Μια νέα διεθνής διάκριση για την ελληνική κουζίνα

Η αναγνώριση αυτή ενισχύει τη θέση της ελληνικής κουζίνας στον διεθνή γαστρονομικό χάρτη, με την Πελοπόννησο να ξεχωρίζει ως γαστρονομικός προορισμός. Όπως σημειώνει το Taste Atlas, η διάκριση αυτή είναι «ένα ασημένιο μετάλλιο που τιμά τις αυθεντικές γεύσεις και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής».

Η ανακοίνωση του Taste Atlas αποτελεί άλλη μία απόδειξη της παγκόσμιας απήχησης της ελληνικής κουζίνας, με τη Πελοπόννησο να αναδεικνύεται σε γαστρονομικό προορισμό που κάθε ταξιδιώτης αξίζει να ανακαλύψει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις