Είτε καινούριοι είτε μεταχειρισμένοι, οι ανεμοθραύστες είναι από τα πιο υποτιμημένα αξεσουάρ του αυτοκινήτου. Τι όμως είναι προτιμότερο να επιλέξετε; Σε αυτό το άρθρο, αφού εξηγήσουμε τι είναι οι ανεμοθραύστες, θα παρουσιάσουμε τα θετικά και τα αρνητικά ανάμεσα σε νέους και χρησιμοποιημένους. Οι νέοι μπορούν να έχουν καλύτερη εφαρμογή και να είναι πιο αποτελεσματικοί, ενώ οι χρησιμοποιημένοι κοστίζουν λιγότερο. Τέλος θα παρουσιάσουμε πως μπαίνουν στο αυτοκίνητό σας.

Τι είναι ανεμοθραύστες

Οι ανεμοθραύστες είναι ένα αξεσουάρ που μπαίνει στην πόρτα κατά μήκος της πάνω πλευράς των παραθύρων και προστατεύει το αυτοκίνητο από τον αέρα και τη βροχή ενώ οδηγείτε με κατεβασμένο παράθυρο. Πιο συγκεκριμένα κάνουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου ένα πιο άνετο μέρος προσφέροντας

  • Προστασία από αέρα και βροχή.
  • Προστασία από το έντονο φως που χτυπάει τα παράθυρα.
  • Δεν δημιουργείται υγρασία στα παράθυρα.
  • Διατηρείται δροσερό το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
  • Ανακλυκλωση του αέρα. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε την χρήση του κλιματισμού και μειώνεται η καύση καυσίμων.
  • Κάνει το όχημα πιο φιλικό για το περιβάλλον, αφού η μείωση της καύσης καυσίμων οδηγεί στην μείωση των ρύπων.

Για να κατανοήσετε ακόμη καλύτερα τη σημασία των ανεμοθραυστών και πώς μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία οδήγησής σας, μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο με τίτλο 'Τι είναι οι ανεμοθραύστες και γιατί είναι χρήσιμοι'.

Καινούριοι ή μεταχειρισμένοι ανεμοθραύστες;

Έχτε καταλήξει ότι θα βάλετε ανεμοθραύστες στο όχημά σας. Όταν έρχεστε αντιμέτωποι με την επιλογή μεταξύ καινούριων ή μεταχειρισμένων, υπάρχουν τρεις παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η απόδοση, το κόστος και η αξιοπιστία.

Απόδοση

Οι καινούριοι ανεμοθραύστες προσφέρουν καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Όσο πιο καινούριο είναι το μοντέλο τόσο περισσότερο ενσωματώνει τις καινούριες τεχνολογίες, σε σχέση με παλιότερα μοντέλα. Μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε μειωμένο κόστος λειτουργίας.

Κόστος

Οι μεταχειρισμένοι ανεμοθραύστες κοστίζουν λιγότερο από τους νέους. Αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για κάποιον που δεν θέλει να ξοδέψει πολλά χρήματα για αυτό το αξεσουάρ. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε την κατάστασή τους. Σε περίπτωση που αγοράσετε μεταχειρισμένους ανεμοθραύστες, είναι κρίμα να ξοδέψετε χρήματα για την επισκευή και τη συντήρησή του. Μακροπρόθεσμα, αυτή η επιλογή μπορεί να είναι πιο επιζήμια και κοστοβόρα. Επιπλέον το κόστος για έναν καινούριο ανεμοθραύστη ανέρχεται στα 30-80 ευρώ. Άρα η επιλογή μεταχειρισμένων δεν συνεπάγεται στο ότι θα εξοικονομήσετε ένα μεγάλο ποσό.

Αξιοπιστία

Όταν προμηθεύεστε έναν νέο ανεμοθραύστη απευθείας από τον κατασκευαστή ή έναν προμηθευτή, τότε δε χωράει αμφιβολία πως είναι πιο αξιόπιστη επιλογή. Με αυτό τον τρόπο βεβαιώνεστε πως το αξεσουάρ λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, και δεν πρόκειται να εμφανίσει προβλήματα.

Πως βάζω ανεμοθραύστες;

Η διαδικασία τοποθέτησης ανεμοθραυστών είναι πολυ απλή και δε χρειάζεται να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, αλλά μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας. Αρχικά, αν σκέφτεστε να αγοράσετε ανεμοθραύστες για το αυτοκίνητό σας πρέπει να ξέρετε πως για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου υπάρχουν συγκεκριμένοι ανεμοθραύστες και εφαρμόζουν είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά του παραθύρου, ανάλογα με το μοντέλο. Κάποιοι εφαρμόζουν με κλιπ, κάποιοι με βίδες, ενώ άλλοι με κολλητική ταινία. Πριν τους τοποθετήσετε καθαρίστε την επιφάνεια του τζαμιού πάνω στην οποία θα μπουν και στη συνέχεια κολλάτε ή βιδώνετε. Τόσο απλό!

Συμπερασματικά, και οι καινούριοι και οι μεταχειρισμένοι ανεμοθραύστες προσφέρουν μια σειρά από οφέλη στο αμάξι σας. Σας προστατεύουν από τον αέρα, τη βροχή και το έντονο φως του ήλιου. Επίσης απομακρύνουν την υγρασία από τα παράθυρα. Ανάμεσα σε νέους και χρησιμοποιημένους,θεωρούμε πως οι καινούριοι ανεμοθραύστες είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι πιο αποδοτικοί και πιο αξιόπιστοι. Μπορεί να είναι πιο ακριβοί από τους χρησιμοποιημένους, ωστόσο εξοικονομείτε χρήματα μακροπρόθεσμα, γιατί αντέχουν περισσότερο και δεν εμφανίζουν προβλήματα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις