ΜΟΛΑΟΙ. Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 21/7 το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώθηκε για 6ο συνεχή χρόνο με ευθύνη του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας, στους Μολάους.

Όαση

Σε μια δύσκολη εποχή για τα καλλιτεχνικά πράγματα λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας, το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Μονεμβασίας αποτέλεσε και φέτος μια όαση πολιτισμού για όλους, θεατές και συμμετέχοντες.

Για 8 ημέρες οι Μολάοι έγιναν το επίκεντρο του ελληνικού ερασιτεχνικού θεάτρου. Κάθε βράδυ μία ή δύο επιλεγμένες και αξιόλογες παραστάσεις πρόσφεραν αισθητική απόλαυση και έντονες συγκινήσεις σε ένα εκπαιδευμένο πλέον κοινό, το οποίο γέμιζε το υπαίθριο αμφιθέατρο του Λυκείου.

Δύο ακυρώσεις συμμετοχής λόγω Covid

Δέκα, τελικά, από τις αρχικά δώδεκα επιλεγμένες θεατρικές ομάδες «…έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό υπηρετώντας την τέχνη του Θεάτρου και διεκδικώντας κάποιο από τα θεσμοθετημένα βραβεία» - οι δύο χρειάστηκε τελευταία στιγμή να ακυρώσουν λόγω Covid τη συμμετοχή τους.

Η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Γιώργο Ψυχογιό (ηθοποιό), Λίλλυ Μελεμέ, (σκηνοθέτιδα και ηθοποιό), Ευανθία Στιβανάκη, (καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και σκηνοθέτιδα), Παναγιώτη Παναγόπουλο, (ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα) και Ντίνα Σταματοπούλου (ηθοποιό, σκηνοθέτιδα και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εθνικού Θεάτρου), απένειμε βραβεία, τιμητικές διακρίσεις και επαίνους «…ενθαρρύνοντας τις προσπάθειες των ερασιτεχνών που με μεράκι, αγάπη και θυσίες υπηρετούν την Τέχνη ακόμη και σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές».

  • Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα

Παράλληλα απονεμήθηκαν τα βραβεία στους συγγραφείς που διακρίθηκαν στον νέο θεσμό που καθιέρωσε από φέτος το φεστιβάλ, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοεμφανιζόμενου Θεατρικού Συγγραφέα».

Ο Δήμος Μονεμβασίας θα αναλάβει το κόστος της έκδοσης του πρώτου διακριθέντος έργου.

  • Απονομές - Άγριος Σπόρος

Την πρώτη θέση, τόσο στην προτίμηση της Κριτικής Επιτροπής, όσο και των θεατών που παρακολούθησαν όλες τις παραστάσεις κατέλαβε η παράσταση «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, από τη Θεατρική Ομάδα «Επέκεινα» του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

Η απονομή των βραβείων έγινε παρουσία του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, του βουλευτή Λακωνίας Αθανασίου Δαβάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών, τοπικών αρχόντων και πλήθους θεατών.

  • Συγχαρητήρια

Όπως έλεγαν και στο Νομικό Πρόσωπο,

«…Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία της άψογης διοργάνωσης εθελοντικά και αφιλοκερδώς: Στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, στα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέων του Δήμου Μονεμβασίας, στα μέλη της Προκριματικής και της Κριτικής Επιτροπής και κυρίως στο πλήθος των νεαρών εθελοντών, που για μια ακόμη χρονιά έκλεψαν την παράσταση με το χαμόγελο και την ακούραστη προσφορά τους.»

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικότερα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις