ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Αναφορές για τρεις τραυματίες από περιστατικό με πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τετάρτης.

Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί στη λεωφόρο Toison d'Or στις Βρυξέλλες και ότι η αστυνομία κάνει λόγο για τρεις τραυματίες.

Πρόκειται για λεωφόρο που οι ντόπιοι χαρακτηρίζουν ως την «Ερμού» των Βρυξελλών, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

coups-de-feu-a-la-toison-dor-linformation-confirmee-par-la-commune-de-saint-gilles-1.jpg
Φωτογραφία: lalibre.be/Mael Duchemin

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύση Καλαμβρέζο ο οποίος μίλησε στο iefimerida.gr επιβεβαίωσε ότι έχει αναφορές για το περιστατικό στην καρδιά των Βρυξελλών και για τρεις τραυματίες. «Σε λίγο θα έχουμε περαιτέρω εικόνα» είπε.

Το RTL Info αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον Χρήστο Δουλκερίδη, δήμαρχο του Ισέλ, ο οποίος «βρίσκεται καθ' οδόν προς το σημείο, αλλά δεν μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν».

Πανικός σε πολυσύχναστο δρόμο των Βρυξελλών -Έπεσαν πυροβολισμοί, έτρεχε να κρυφτεί ο κόσμος

Καθώς ο πολυσύχναστος δρόμος και η γύρω περιοχή στεγάζουν πολλά καταστήματα, πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι το περιστατικό έγινε αντιληπτό από εκατοντάδες εργαζομένους σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σημείο, μεταξύ των οποίων η Apple και η Intrasoft. Ακούγοντας τους πυροβολισμούς, οι εργαζόμενοι έτρεξαν πανικόβλητοι για να βρουν καταφύγιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πληροφορίες των οποίων δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις βελγικές Αρχές, ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ότι, όταν έφτασαν οι Αρχές στο σημείο, ο δράστης δεν βρισκόταν πλέον εκεί. Έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας, ενώ έχουν σπεύσει ασθενοφόρα για την περίθαλψη των τραυματιών, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα κοντά στο Apple Store που βρίσκεται στη λεωφόρο de la Toison d'Or.

Δείτε φωτογραφία από το σημείο, όπως το εμφανίζει το Google Maps:

Το La Libre αναφέρει ότι ο την πληροφορία επιβεβαίωσε ο δήμος του Σαιν-Ζιλ. Στο sudinfo.be αναφέρεται ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκκαθάριση λογαριασμών και όχι τρομοκρατική επίθεση. Ένας από τους 3, κατά τις πληροφορίες αυτές, χτυπήθηκε στο πόδι.

Ο πρόεδρος της ένωσης εμπόρων γκαλερί Toison d'Or ανέφερε επίσης ότι περίπου είκοσι άτομα κατέφυγαν στην γκαλερί, η οποία ήταν κλειστή, συμπεριλαμβανομένης μιας τραυματισμένης γυναίκας, την οποία φρόντισαν γρήγορα οι διασώστες και η αστυνομία. Ακολούθησε πανικός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις