ΚΟΣΜΟΣ. Η Νότια Κορέα έχει εισβάλει στα σπίτια μας για τα καλά και όχι άδικα! Η κουλτούρα της K-Pop! αλλά και της K-Drama! είναι μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων. Οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές ξεκινούν την εκπαίδευση από πολύ μικρή ηλικία και περνάνε από σκληρά κάστινγκ και δοκιμασίες, γι' αυτό και στο τέλος τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά! (ίσως και λίγο αυστηρά)

Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται τις νοτιοκορεάτικες ταινίες με ζόμπι, πιθανότατα σκέφτονται το Train to Busan, μια από τις πρώτες παγκόσμιες επιτυχίες που καθιέρωσαν τη χώρα ως ισχυρό κέντρο στο είδος. Αλλά η Νότια Κορέα έχει δημιουργήσει στην πραγματικότητα ένα πλήθος θρίλερ και τρόμου όλα αυτά τα χρόνια, όπως τα γεμάτα ζόμπι #Alive και All of Us Are Dead.

Αν το σασπένς και ο τρόμος έχει μια θέση στο λίστα σας, τότε έχουμε επιλέξει για εσάς μια σειρά από σκοτεινά και κυκλοθυμικά νοτιοκορεάτικα θρίλερ, με ζόμπι, τέρατα και ψυχολογικά ανατριχιαστικές ανατροπές που ίσως και να είναι αυτό που ψάχνετε.

Προειδοποίηση: Μπορεί η λίστα να γίνει τρομακτική, ανατριχιαστική αλλά ίσως και λίγο συγκινητική μιας και δείχνει τον αγώνα των ανθρώπων να επιβιώσουν και να κρατηθούν στη ζωή!

All of Us Are Dead (Σειρά)

Το Hyosan High School μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ενάντια στους ζωντανούς-νεκρούς, και βρίσκει τους μαθητές να παλεύουν για τη ζωή τους, αφού ένας ιός ζόμπι έχει αρχίσει να εξαπλώνεται. Οι παγιδευμένοι έφηβοι πρέπει να συνεργαστούν για προστατέψουν ο ένας τον άλλον καθώς προσπαθούν να βγουν ζωντανοί, διαφορετικά κινδυνεύουν να γίνουν ένας από τους μολυσμένους. (Καμία πίεση!) Το να είσαι έφηβος είναι αρκετά δύσκολο, αλλά οι μαθητές πρέπει επίσης να αντέξουν για να επιβιώσουν και να καταφέρουν να διαχειριστούν την απώλεια - παρόλο που ο κόσμος τους μπορεί να τελειώνει. Ωστόσο είναι ακόμα έφηβοι, και παλεύουν με συντριβές και νταήδες για να νικήσουν και να επιβιώσουν. Και επειδή κανένα καλό ζόμπι δεν μένει νεκρό για πολύ, η σειρά επιστρέφει για τη 2η σεζόν.

The Glory (Σειρά)

Αν έχετε διάθεση για εκδίκηση και δικαιοσύνη, μην ψάχνετε άλλο. Το The Glory ακολουθεί μια γυναίκα, η οποία υπέστη φρικιαστική κακοποίηση από νταήδες στο γυμνάσιο και στη συνέχεια χαλάει χρόνια τελειοποιώντας ένα περίτεχνο σχέδιο εκδίκησης για να τους κάνει να πληρώσουν για αυτό που της έκαναν. Αφού έγινε δασκάλα στο σχολείο στο οποίο φοιτούσε ένα από τα παιδιά από τους βασανιστές της, αρχίζει να κάνει πράξη το σχέδιο εκδίκησης της σε αυτούς που την αδίκησαν.

#Alive (Ταινία)

Ένας gamer είναι στο σπίτι μόνος του όταν ένα ξέσπασμα από ζόμπι απειλεί τη Σεούλ, και το μόνο που του μένει για να επιβιώσει είναι ένα φλιτζάνι ράμεν, ένα μπουκάλι νερό και η εξυπνάδα του. Όταν αυτό εξαντλείται και κάθε ελπίδα φαίνεται χαμένη, η Kim Yoo-bin, μια συνεπιζών, γίνεται η σωτήρια σύμμαχός του. Μαζί, βγαίνουν από τις ζώνες ασφαλείας τους και συναντούν τους γείτονές τους... αλλά μάλλον θα ήθελαν να μην το είχαν κάνει. Είναι αυτοί οι γείτονες, που προτιμούν να σε φάνε παρά να σου δανείσουν ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Τώρα που συνεργάστηκαν, θα βγει το δίδυμο #ζωντανό από την καυτή ζώνη;

Συμβουλή: Τα αποτελεσματικά hashtags μπορεί να σας κάνουν οπαδούς, αλλά στο #Alive μπορεί να σας σώσουν τη ζωή.

Kingdom (Σειρά)

Ενώ οι περισσότερες ταινίες με ζόμπι λαμβάνουν χώρα στον σύγχρονο κόσμο, το Kingdom διαδραματίζεται πολύ πίσω, στη δυναστεία Joseon γύρω στο 1600. Η σειρά ακολουθεί τον νόθο γιο του βασιλιά (Ju Ji-hoon), του οποίου ο θρόνος απειλείται, τον πιστό του σωματοφύλακα (Kim Sang-ho) και τη βοηθό ενός γιατρού (Bae Doona), που συνεργάζονται για να λύσουν το μυστήριο μιας ασθένειας που έχει εξαπλωθεί σε όλο το βασίλειο. Καθώς οι πολιτικές ίντριγκες δημιουργούνται στο παρασκήνιο, οι χαρακτήρες προσπαθούν να κατανοήσουν το ξέσπασμα της ασθένειας, ενώ προσπαθούν επίσης να ξεπεράσουν τις ορδές των ζόμπι. Η ιστορία διαδραματίζεται πιο αργά σε σύγκριση με τις άλλες ταινία με ζόμπι, αλλά υπάρχει άφθονο σασπένς και ιστορική φαντασία για να σας κρατήσει και να σας κάνει να μην χάσετε το ενδιαφέρον σας. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη οι δύο πρώτες σεζόν και αναμένεται σύντομα και η 3η σεζόν!

Sweet Home (Σειρά)

Το Sweet Home εμπίπτει στο είδος του θρίλερ με τέρατα, αλλά ξεχωρίζει διασκεδάζοντας με τους καλικάντζαρους του, είτε ανθρώπινους είτε από τον φανταστικό κόσμο. Όταν μια μυστηριώδης ασθένεια εξαπλώνεται στον πληθυσμό, μετατρέποντας τους ανθρώπους σε παράξενα πλάσματα, οι ένοικοι ενός κατεστραμμένου συγκροτήματος διαμερισμάτων συσπειρώνονται για να επιζήσουν στον μεταβαλλόμενο κόσμο. Διαταραγμένοι, εγωιστές και μοναχικοί, αυτοί οι απόκληροι πρέπει να βρουν την αίσθηση του ανθρωπισμού και της συμπόνιας τους για να τα καταφέρουν. Αυτό το έργο μπορεί να είναι δύσκολο καθώς οι ειδήσεις αναφέρουν ότι η ασθένεια προκαλείται από μια έντονη αίσθηση επιθυμίας. Για παράδειγμα, αν το μόνο που ήθελες ποτέ ήταν να σε ζυγώσουν, αυτή η ένταση μπορεί να σε μετατρέψει στο πρωτεϊνικό τέρας (ένα από τα πλάσματα της σειράς). Το καστ του συνόλου περιλαμβάνει τον Song Kang του Love Alarm, ο οποίος δείχνει μια πολύ διαφορετική πλευρά του εαυτού του σε αυτόν τον ρόλο, από την εμφάνιση μέχρι και την ερμηνεία. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η 2η σεζόν!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις