Θα «βάψουν» την Ακρόπολη με τα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ;

H Aκρόπολις των Αθηνών είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο. Αυστηροί κανόνες διέπουν τη λειτουργία του και την ανάδειξή του. Δεκάδες απαγορεύσεις έχουν να κάνουν με την προσέγγιση και αυτό ή την συμπερίληψή του σε έργα δημόσιας εικόνας, προβολής, κ.λ.π. Πληροφορίες θέλουν σήμερα το βράδυ η Ακρόπολις να «βάφεται» στα χρώματα των LOATKI. Αυτό, εάν αληθεύει, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τον αρμόδιο κρατικό φορέα που είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης θα πρέπει να τεκμηριωθεί η πιθανή παρεχόμενη άδεια ώστε να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες και κυρίως συλλογικότητες και πλειοψηφίες και μειονότητες, αν και πότε μπορούν να «βάφουν» το σύμβολο της Ελλάδα για να διατρανώνουν τα δικαιώματά τους.

«Στούκας» στο FIR Σπάρτης

Σχεδόν κάθε πρωί οι Σπαρτιάτες ξυπνούν με ήχους κάθετης εφόρμησης αεροσκαφών. Ένας παππούς 99 έλεγε ότι του θυμίζουν τα στούκας των Γερμανών. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουν οι Σπαρτιάτες περί τίνος πρόκειται; Να ρωτήσει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής ή ο δήμαρχος Σπάρτης τους γείτονες μας ώστε να είναι σε θέση να ενημερώσουν τους δημότες που οφείλεται αυτός ο ενοχλητικός θόρυβος, χρόναι τώρα κάθε πρωί. Έχουν υποχρέωση να απαντήσουν, είτε από τον δήμο είτε από τον αερολιμένα Καλαμάτας αν πρόκειται για εκπαιδευτικά στρατιωτικά που κάνουν ασκήσεις ή για ιδιωτικά. Ενοχλούν, ανησυχούν, απασχολούν, προβληματίζουν. Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι η Σπάρτη ενώ δεν έχει αεροδρόμιο έχει τον θόρυβό του… Έλεος πια…

Δικαιώθηκε ο εργολάβος της Παλαιολόγου

Σύμφωνα με πληροφορίες απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης απεφάνθη ότι εργολάβος της Παλαιολόγου δικαιούται να κάνει ένσταση και να παραμείνει στο έργο παρά τις προσπάθειες από την δημοτική αρχή Σπάρτης να κηρυχθεί έκπτωτος. Αναμένουν οι δημότες να ακούσουν περισσότερα στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα ήταν ιδανική συνθήκη να κληθεί και ο ανάδοχος του έργου για να καταθέσει την άποψη και θέση του. Πάντως πληροφορίες θέλουν να τρίζουν στο εξής όχι οι κυβόλιθοι αλλά κάποιοι εγκυβωτισμένοι σύμβουλοι…

Οι δεξιοί της δεξιάς

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε στίγμα. Όχι απαραίτητα διάσπασης αλλά ξεκάθαρης παρουσίας. Η θέση του για τον νόμο του γάμου των ομόφυλων μπορεί να θεωρηθεί μια σαφής, ίσως και τελευταία προειδοποίηση προς την ηγεσία. Το επόμενο θέμα που θα βρει την ΝΔ σε διάσταση αρχών, θα είναι ίσως μοιραίο, όχι γιατί ο Σαμαράς θα διασπάσει το κόμμα αλλά επειδή οι δεξιοί της δεξιάς θα το δείξουν στην κάλπη.

Τα «μυστικά» που δεν πήρε μαζί του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Η προσαρμογή είναι το πρώτο μέλημα κάθε πολιτικού που θέλει να εκλέγεται στη Λακωνία. Ούτε ο Χριστός δεν μπήκε εύκολα στη Λακωνίας έχει πει σε συνέντευξή του στο Notospress ο αείμνηστος Λεωνίδας Γρηγοράκος. Yπήρχε δωρεά γυναίκας για ΜΕΘ 4 κλινών στο Νοσοκομείο Σπάρτης αλλά κανένας αρμόδιος δεν έχει απαντήσει γιατί δεν υπάρχει ΜΕΘ. Και τέλος κάτι που τρομάζει πολλούς: «Χρειάζεται Εξεταστική στο εξωτερικό για την χρεωκοπία της Ελλάδας από την ΝΔ»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις