Σημαντικά τα συμπεράσματα στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς, που διοργάνωσε το Κέντρο Ελιάς «Krinos» του Perrotis College, με θέμα: «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – Ανακαλύπτοντας νέες τάσεις». Χορηγός επικοινωνίας ήτνα το notospress.gr
ΕΛΛΑΔΑ. Με τη βράβευση της προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και ομότιμης καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Αντωνίας Τριχοπούλου, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιουνίου, οι εργασίες του επιτυχημένου 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελιάς, που διοργάνωσε το Κέντρο Ελιάς «Krinos» του Perrotis College, με θέμα: «Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – Ανακαλύπτοντας νέες τάσεις». Η Δρ.Τριχοπούλου χαρακτήρισε τη βράβευσή της από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα της και αμέσως μετά παρουσίασε την εισήγησή της με τίτλο: «Η επιστήμη της διατροφής, η αειφορία και ο πολιτισμός ενωμένοι: το ελαιόλαδο στο επίκεντρο του μεσογειακού διατροφικού παραδείγματος». Υπενθυμίζεται ότι το ερευνητικό έργο της Δρ.Τριχοπούλου επικεντρώνεται στη διατροφική επιδημιολογία των χρόνιων νοσημάτων. Έχει επανειλημμένα συμπεριληφθεί σε καταλόγους ερευνητών με τις περισσότερες αναφορές στις επιστημονικές δημοσιεύσεις τους. Το έργο της σε ότι αφορά τη Μεσογειακή διατροφή έχει παγκόσμια εμβέλεια και κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής καριέρας της έχει τιμηθεί με σειρά διεθνών βραβείων και διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Σταυρού της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Οι εργασίες της δεύτερης και τελευταίας μέρας άρχισαν με χαιρετισμό της Γενικής Προξένου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κ.Elizabeth Lee, η οποία έκανε λόγο για ένα εκπληκτικό Συνέδριο, δίνοντας συγχαρητήρια στο Κέντρο Ελιάς “Krinos”, το Perrotis College και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για την ανάληψη της πρωτοβουλίας διοργάνωσης του Διεθνούς Συνεδρίου. Έκανε αναφορά στην ιστορική διαδρομή της ελιάς και του ελαιολάδου στην αρχαία Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η καλλιέργεια γίνεται καλύτερα, αποτελεσματικότερα και με αειφορικό τρόπο, με τη βοήθεια και τη συνδρομή της καινοτομίας.
Στο συνέδριο συμμετείχαν 35 διακεκριμένοι ομιλητές από Ελλάδα, Η.Π.Α., Ισπανία, Αυστραλία, Ισραήλ και Βέλγιο και είχαν εγγραφεί σχεδόν 1.200 άτομα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο ακαδημαϊκός διευθυντής των προπτυχιακών προγραμμάτων του Perrotis College Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος δεν παρέλειψε να ευχαριστεί τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών από: Κρήτη, Λακωνία, Μεσσηνία, Χαλκιδική, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Καβάλα, Θάσο, Ροδόπη, Μαγνησία και Λέσβο, για την ενεργό συμμετοχή τους στο συνέδριο και την ουσιαστική συνδρομή στην προβολή του.
Το 2ο Διεθνές Συνέδριο αποτέλεσε βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων κι επιστημονικών ανακοινώσεων για την ελιά. Οι εισηγητές προχώρησαν σε σημαντικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά τις πρόσφατες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις για τον ελαιοκομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αγρότες, επιστήμονες και επιχειρηματίες, που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο του τομέα, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να μάθουν από τους ειδικούς. Όλες οι εισηγήσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου και είναι προσβάσιμες σε όλους.
Δείτε ΕΔΩ τη διαδικτυακή μετάδοση της πρώτης μέρας (3/6/2021) του Συνεδρίου και ΕΔΩ της δεύτερης (4/6/2021).
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις