Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στο κανάλι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε ο Τάσος Μπακασέτας. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος μίλησε για την πρόκληση της παρουσίας του στο Τριφύλλι αλλά και για τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιλογή του Παναθηναϊκού:

«Δεν σκεφτόμουν να γυρίσω τώρα. Είχε κλείσει ο κύκλος μου στην Τραπεζούντα και ήθελα μια ομάδα στο εξωτερικό. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Σε δύο-τρεις μέρες. Η προσέγγιση όπως έγινε. Μετά άρχισα να το σκέφτομαι. Όταν μια ομάδα σου δείχνει τόσο πολύ πως σε θέλει, μου εξήγησαν όλο το πλάνο και πως με βλέπουν. Μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να σε αφήνει αδιάφορο. Όλη η προσέγγιση ήταν το κλειδί. Πήγα στην ομάδα που με ήθελε περισσότερο. Το ίδιο είχα κάνει και με την Τράμπζονσπορ. Είναι κάτι που ένας παίκτης το νιώθει πολύ έντονα. Είναι πολύ όμορφο να πηγαίνεις σε μια ομάδα που σε θέλει τόσο πολύ».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Ξέρουμε όλοι τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι πιο ανταγωνιστικό. Στο θέμα της βίας όλοι πρέπει να βάλουμε το χέρι μας για να το διορθώσουμε. Έχουμε δρόμο αλλά μπορούμε να το πετύχουμε. Αυτό με προβλημάτιζε για την επιστροφή στην Ελλάδα, δεν έβγαζε υγεία ως προϊόν. Έχω αποδείξει για το ποιος είμαι πραγματικά και τι μπορώ να προσφέρω. Όταν μια ομάδα εκτιμά τα πάντα και σου κάνει μια παρουσίαση όλου του πλάνου, είναι κάτι πάρα πολύ τιμητικό».

Για την κατάστασή του:

«Θεωρώ πως είμαι σε μία πολύ παραγωγική ηλικία. Θα μπορούσα παντού να τα καταφέρω. Από την άλλη το είδα σαν ευκαιρία, γυρίζω πίσω και έχω δίψα να κάνω πράγματα. Περισσότερο σκεφτόμουν το πως γυρίζω, το πως είμαι σε κατάσταση και λιγότερο το εξωτερικό. Ειδικά όταν δεν έχεις ουσιαστικές προτάσεις. Άλλο οι φιλοδοξίες και άλλο τι προτάσεις σου παρουσιάζονται».

Για την παρουσία του στην Τουρκία:

«Το διάστημα που έμεινα στην Αλάνια, έψαχνα να βρω τα πατήματά του. Ήταν σημαντική χρονιά για εμένα. Εκεί με έμαθε η Τουρκία, έβαλα σημαντικά γκολ. Έκανα το άλμα. Μετά θεωρώ και εγώ προσωπικά πως πήρα την επιβεβαίωση μου μέσα από την Τράμπζονσπορ. Παίζαμε σε κάθε παιχνίδι μόνο για την νίκη, πήραμε το πρωτάθλημα, το Σούπερ Καπ. Ήταν τρία χρόνια που με εξέλιξαν πολύ σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή».

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν:

«Είναι λογικό να υπάρχουν προσδοκίες από εμένα. Εγώ περιμένω περισσότερα από τον εαυτό μου. Είμαι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μου. Με γεμίζει να έχουν προσδοκίες από εμένα, δεν μου γεμίζει άγχος. Δεν μπορεί να σε λυγίζει η πίεση όταν θες να κάνεις πρωταθλητισμό».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά από τότε που έπαιζα στην Ελλάδα. Βλέπω ότι πλέον υπάρχει προοπτική στον Παναθηναϊκό και αυτό με εξιτάρει. Είμαι υπέρ της συνεχούς βελτίωσης και βλέπει μια ομάδα που θα έχει το δικό της γήπεδο, η ομάδα ανανεώνεται συνεχώς και βγάζει μια υγεία. Θέλω να έχω διάρκεια στον πρωταθλητισμό. Μου λείπει αυτό. Θέλω να είμαι εδώ στον Παναθηναϊκό και να έχω διάρκεια στον πρωταθλητισμό, να προσπαθούμε να κερδίζουμε τίτλους. Το θέλω πάρα πολύ. Μιλούσα με τον Κουρμπέλη, ήξερα τα πάντα. Έχω κι άλλα παιδιά, είναι ο Φώτης, ο Ζέκα που έχουμε στενή σχέση. Ήξερα ακριβώς μέσα στην ομάδα πως λειτουργεί, τις φιλοδοξίες, το πλάνο, όλα».

Για τον Τερίμ:

«Τον ακολουθούν παντού. Βάζουν στην τούρκικη τηλεόραση τα ματς του Παναθηναϊκού από τότε που ήρθε. Ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί και νομίζω θα ταιριάξουμε. Ήθελα να δουλέψω μαζί του, όταν ήμουν στην Τουρκία».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις