ΣΠΑΡΤΗ. Για μια ακόμα φορά από καταυλισμό Ρομά στη Σπάρτη πηγάζει έγκλημα, ταραχή και απειλή. Την Τετάρτη 20/9 το βράδυ δύο Ρομά, στον καταυλισμό που βρίσκεται πίσω από το Άγιο Σπυρίδωνα, στη Σπάρτη, διαπληκτίστηκαν. Ο ένας ήταν ο 33χρονος που λίγο αργότερα θα έπεφτε νεκρός και ο άλλος 20χρονος γιός του 45χρονου δράστη του φονικού. Μετά την έντονη διαφωνία των δύο, 33χρονου και 20χρονου, η αιτία της οποίας δεν έχει γίνει γνωστή, ο 20χρονός με τον 45χρονο πατέρα του κατευθύνθηκαν στο σπίτι του 33χρονου συγγενή τους, μέσα στον καταυλισμό, κρατώντας και οι δύο κυνηγετικά όπλα. Μέσα σε νέο διαπληκτισμό ο 45χρονος Ρομά σήκωσε το κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε τον ανιψιό του στην κοιλιά. Την ίδια στιγμή ο 20χρονος γιός του 45χρονου με άλλο όπλο πυροβόλησε και τραυμάτισε 16χρονο Ρομά.

Αυτό που ακολούθησε στον καταυλισμό δεν περιγράφεται. Ο 33χρονος μεταφέρεται θανάσιμα τραυματισμένος, όπως και ο 16χρονος, στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. Σε λίγη ώρα οι γιατροί ανακοινώνουν ότι ο 33χρονος κατέληξε λόγω θανάσιμων τραυμάτων. Οι Ρομά ξεσηκώνονται προς πάσα κατεύθυνση…

Δείτε βίντεο:

Η Αστυνομία ήδη αστυνομεύει τον χώρο του Νοσοκομείου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και κρίσιμα σημεία της πόλης φοβούμενη επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Notospress δυνάμεις της Αστυνομίας αναζητούν τον 45χρονο, εντός αυτοφώρου (λήγει τα μεσάνυκτα της Παρασκευής) αλλά και τον 20χρονο γιό του. Αμφότεροι έχουν εξαφανιστεί μετά την επίθεση.

Ο 45χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 33χρονο ανιψιό του αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ο 20χρονος γιός του που τραυμάτισε τον 16χρονο, την κατηγορία για επικίνδυνη σωματική και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Συνεργείο Εγκληματικών Ερευνών της Αστυνομίας βρίσκεται στον Καταυλισμό για την διερεύνηση της υπόθεσης ενώ έχει διαταχθεί νεκροψία - νεκροτομή στο θύμα. Στην πόλη της Σπάρτης για προληπτικούς λόγους έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις