ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 5 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στις 22.8.2023 το μεσημέρι στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρείς 18χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 27.7.2023 έως και την 21.8.2023, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, διέπραξαν 4 περιπτώσεις κλοπών και 1 περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οχήματα παραθεριστών, τα οποία ευρίσκονταν σταθμευμένα πλησίον παραθαλάσσιων περιοχών - οικιών.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε.

Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 395 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, εντός του οποίου βρέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις